Poznati

Živeli su kao lordovi, a onda spali na PROSJAČKI ŠTAP: Kako su propale velike zvezde domaće estrade

Ko visoko leti…

Dosta je primera poznatih ličnosti sa domaće estrade koji su imali slavu i bogatstvo, a onda ostali bez svega i vrlo brzo doveli sebe na rub egzistencije. Razlozi za njihov sunovrat su različiti – vremena se menjaju, sa njima i ukus publike, a moguće je da su neki, pak, doneli i pogrešne životne i investicione odluke, dok su drugi na vrhuncu svoje slave živeli preko granica svojih mogućnosti. Ovo su samo neki primeri poznatih ličnosti koje su sa vrha pale na dno.

Milić Vukašinović

Milić Vukašinović, doktor za rokenrol, na vrhuncu svoje karijere proizveo je toliko hitova da im se ne zna broj, a dobijao je vrtoglave honore. Svojevremeno je otkrio da je zaradio milione, ali i da je sav taj novac spucao u kafanama.

U stihovima je opisao da kafana za njega nikada nije bila obično mesto za piće i provod, a oni glase ovako: “Šank je profesorska katedra, tu se doktorira razvrat i blud! Od malih nogu sam za njega vezan, bolje bit’ mrtav pijan neg’ mrtav trezan!”

– Kao prvo, velike pare zarađene od mojih narodnih pesama morao sam da spiskam jer ih nisam ja ni pravio. S obzirom na to da su se dogodile u mojoj glavi potpuno nesvesno, onda mora, kako ja to figurativno kažem, da ih je Bog napravio, a Bog ne voli kada zavoliš pare zarađene božijim darom i kreneš da se ku*čiš i da ih obrćeš i postaneš biznismen.

A kafana je bila najlogičnije mesto da se te silne pare potroše, pogotovo što je ljubav prema kafani i toj kafanskoj atmosferi i dovela do toga da mi se u glavi jave pesme vezane baš za taj ambijent i tu atmosferu, toliko bitnu da ako se nešto nije prepričalo i izanaliziralo u kafani, kao da se nije ni desilo – podelio je tada Milić Vukašinović.

Džej Ramadanovski

Džej Ramadanovski osetio je na svojoj koži kako je “imati pa nemati” baš kao što glase stihove njegove pesme. Kako je zbog zdrastvenih problema morao da prestane da nastupa kao ranije, što se u primetnoj meri odrazilo na njegov budžet, pevač je bankorotirao.

– Džeju je u poslednje vreme sve krenulo naopako. Navikao je da troši dosta para, a sada je bankrotirao. Svu uštedevinu je potrošio na sebe, porodicu i prijatelje. Uvek je bio džek i davao je i šakom i kapom. On je navikao da radi i stvara, ali sada je to nemoguće jer se ne oseća najbolje.

Mnogo kašlje i teško mu je da peva. Međutim, pošto mu je ponestalo novca, odrađuje unapred zakazane svirke, ali ne svakog vikenda, kao što je navikao. Čak se i sa prijateljima ne viđa, niti im se javlja. Broj telefona mu je stalno nedostupan – otkrio je nedavno njegov prijatelj.

Ivan Gavrilović

Prošlost Ivana Gavrilovića bila je po mnogo čemu burna. Denser je turbulentan život opisao u autobiografskoj knjizi. Hitovi “200 na sat” ili “Hoću sa tobom da đuskam” doneli su mu vratoglavo visoke honorare. – To je bilo vreme totalnog ludila. Ljudi nisu imali šta da jedu, inflacija, ratovi, sankcije, opšti haos. Muzika je bila zaista kvalitetna, neki dens-pop zvuk koji je ljudima služio kao izduvni ventil, a nama je dobro došlo jer smo puno para zarađivali- rekao je svojevremeno Ivan.

On se nakon tog perioda blagostanja nije snašao najbolje i utočičište od finansijskih problema i dugova je potražio u raznim rijaliti formatima. Kada je pre nekoliko godina bio u rijaliti programu “Hotel Maldivi”, pisalo se da se tamo sakrio zbog dugova. Izvor blizak pevaču tada je rekao da se Ivan zadužio nekoliko hiljada evra kod zelenaša i da mu je jedini izlaz bio ulazak u rijaliti.

– Ivan se dosta zadužio i mora u što kraćem roku da vrati pare zelenašima. Zato mu je i stalo da što duže bude u rijalitiju kako bi zaradio što veći honorar i, ako mu se posreći, da uzme i prvu nagradu. To bi mu baš dobro došlo – rekao je Gavrilovićev drug koji je želeo da ostane anoniman.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *