Ženske grudi su mamac za muškarce, i u svetu i u Srbiji: Saznali smo šta je uzrok viševekovne OPSEDNUTOSTI

Ženske grudi mamac za muškarce? Praksa kaže da. Dekolte žene ima tako jaku opijajuću moć da pred njim oni gube svu jačinu. To traje prilično dugo, vekovima, ne menja se uprkos promenama popularnih stadarda lepote. Pa nas je zaintrigiralo koji su uzroci opsednutosti ženskim grudima, odgovore smo potražili potražili kod stručnjaka.

“Ženske grudi privlače muškarce jer za njih predstavljaju ideal zdravlja, majčinstva. Ta privlačnost nema samo seksualnu konotaciju jer u psihologiji ništa nije linearno, jednoznačno već sve ima svoje simboličko značenje. Grudi su tako za muškarce i simbol topline, bliskosti”, komentariše Radmila Vulić Bojović, specijalista za partnerske odnose.

Kada se sva simbolika grudi okupi “na jednom mestu”, postaju snažno oružje ženskog seksepila. Moć grudi je u velikoj meri i zaslužna što na svetskoj sceni lepote (ponovo) postaju sve vidljivije i priznatije žene sa velikim grudima.

“Obline su arhetipski simbol ženstvenosti. Živimo u vremenu kada je na globalnom planu najpoželjniji oblik lepote mršavost. Ali većina ljudi u realnosti sreće žene koje ne izgledaju kao modeli, u onom klasičnom smislu te reči, i ta većina shvata da stvarna izgleda drugačije. Popularnost plus sajz lepote je zapravo afirmacija principa realnosti”, ističe naša sagovornica.

Poručuje ženama sa oblinama da vole svoje telo.

“Znate, mi samo do određene mere možemo da kreiramo svoje telo, u okviru onoga što su nam biologija i genetika dale. Treba da budemo zadovoljno onim što imamo, a ne nezadovoljni znog onoga što nemamo. Moramo da poštujemo svoje telo, pa će ga i drugi poštovati”.

A lepota je u različitosti, pa i žene sa malim grudima imaju ono nešto, sasvim posebno, privlačno suprotnom polu.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *