Guza

Ženska guza mnogo kaže o ženi, koji je oblik vaša?!

Način na koji su masnoće raspoređene po telu puno utiče kakvog ćete zdravlja biti i koje tegobe ćete imati. Puno je bolje da ih ima više na guzi nego na struku, kažu stručnjaci

Lekari veruju da hormoni koji upravljaju i raspoređuju masti po telu kod žena je preusmeravaju više u guzu zato da bi zaštitili njihovo srce, piše PositiveMed. Osim toga, žene s većim guzama manje obolevaju od hroničnih bolesti, imaju niži holesterol i inteligentnije su, pokazalo je istraživanje Sveučilišta Oxford i bolnice Churchill u Velikoj Britaniji. Način na koji se raspoređuju masti na guzi takođe može otkriti dosta o vama i o vašem zdravlju. Proverite koji oblik guze imate i što to otkriva o vama:

Kockasta guza – Nastala je ili zbog visoko pozicioniranih kostiju ili zbog dodatnih masnoća baš na kukovima. Zbog toga ove guze često izgledaju pljosnato.

Da bi dobili podignutiju guzu potrebno je raditi čučnjeve.

Okrugla guza – Masnoće su ovde ravnomerno raspoređene i u donjem i u gornjem delu guze. Zbog toga izgleda privlačno i dobro u svakoj vrsti odeće.

Srcolika guza – Ujedno je i najpoželjnija zbog svog zamamnog oblika. Kod nje je masnoća dobro raspoređena.

No s godinama se, kod ovog oblika, masnoća premešta na druge delove tela, pogotovo oko struka, što i nije baš najbolje za zdravlje, ispričala je dr. Jane Leonard za britanski Express.

Obrnuti trokut – Najčešće je imaju žene s niskom razinom estrogena i obično se ona promeni u ovaj oblik nakon što žene izađu iz menopauze. Tada se razina estrogena drastično snižava što uzrokuje premeštanje masti na druge delove tela, a posebno na struk.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *