Pranje vesa

ŽENI JE BILO DOSTA JER MUŽ RADI DO KASNO: Dok je prala njegovu odeću, SAZNALA JE NEŠTO ŠTO JE PROMENILO SVE!

Naučila je da brak, koliko god bio divan, ima svoje poteškoće

Džoana Miler je blogerka koja je sa svojim čitaocima podelila svoju ispovest o braku.

Kao i svaka druga devojka, i ona je sanjala o bajkovitom braku i srećnom životu,međutim morala se probuditi iz tog sna kada su joj se roditelji razveli.

Nakon što se već počela da se pita hoće li ikada pronaći „onog pravog“, upoznala je Dejvida.

Ubrzo je naučila da brak, koliko god bio divan, ima svoje poteškoće. U tekstu „Ako ste usamljeni jer vam suprug dugo radi, operite mu odeću“, napisala je:

– Ne sećam se da je princ iz bajke imao grube, ispucale dlanove i izribana stopala pre nego je napunio 30 godina. Ne sećam se da je propuštao večeru jer je morao duže raditi.

Ona je otvoreno progovorila o teškoćama braka s muškarcem koji jako naporno radi. Usamljenost koju je osećala je dovela do toga da je imala nerealna očekivanja od svog supruga:

– Znam da on nikako ne može pobediti u situaciji kakvu stvaram. On doslovno ne može pobediti. Ako ne radi do kasno, onda nećemo moći kupiti novi nameštaj koji moram imati. Ako radi do kasno, onda dolazi kući ženi koja zanoveta i očajna je za njegovom pažnjom.

Dok je spremala muževu odeću, shvatila je nešto što ju je promenilo:

-Zašto sva moja odeća izgleda tako lepo i novo? Njegova je sva stara, puna mrlja i poderana. Prestala sam spremati te sam zastala i razmislila. Ovaj mi muškarac daje više nego zaslužujem. Ako mu kažem da nešto želim, retko će mi kada reći ne.

Odjednom me je preplavila krivica i sram. Nisam mogla ne pomisliti da sam loša supruga. Ujesto da sam bila zahvalna jer imamo tako divnog supruga koji se brine za mene i našu kćer, čekala sam da dođe kući kako bih mu prigovarala. Razmazila sam se svime što mi je davao svojim teškim radom, a on je bio zadovoljan s nekoliko komada poderane odeće. Ponašala sam se kao da on svaki dan izlazi van s prijateljima, ali njegova je odeća ukazivala na suprotno.

Njegove su ruke oštre. Imaju žuljeve i ispucane su. Njegova je odeća poderana, stara i prljava. Ali on za to ne mari. Njegovo je srce puno svaki put kad se vrati kući. – napisala je Džoana.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *