Zena zmaj

ŽENA KRALJA ZMAJA Ona je najmlađa kraljica na svetu i SVET JE LUD ZA NJOM

Njeno visočanstvo Gijaltsuen Džetsun Pema Vangčuk ima samo 27 godina i najmlađa je kraljica na svetu.

Kraljica Butana, koja je nova senzacija na internetu, sela je na tron 2011. godine, kada se udala za kralja Džigme Kesar Namgijel Vangčuka, koji nosi i upečatljiv nadimak “kralj zmaj”. Ono što je iznenadilo mnoge je da se “kralj zmaj” ranije zabavljao sa rođakom svoje sadašnje kraljice, dok je studirao na Oksfordu, ali čini se da oni tome ne pridaju mnogo značaja.

– Dugo sam čekao da se oženim. Ali nije bitno kada se venčavamo, dokle god je osoba prava. Siguran sam da sam se udao za pravu osobu – rekao je Džigne o svojoj kraljici.

Prvo dete, Džigme Namigijel Vangčuk, dobili su u februaru 2016. godine, a na internetu ga već porede sa britanskim princem Džordžom.

Džetsun je veliki ljubitelj umetnosti, koju je zavolela dok je studirala u Indiji. Kako piše “indi100”, tokom školovanja usavršila je engleski jezik, a učila je i istoriju, ekonomiju, geografiju i umetnost. Ipak, na kraju je izabrala psihologiju i umetnost, što je završila na Londonskom kraljevskom univerzitetu.

Poznata je i kao borac za očuvanje prirode i živog sveta, i zalaže se za prava ljudi sa invaliditetom, zbog čega je mnogima osvojila srca. Džetsun i njen suprug upoznali su u aprilu 2016. godine princa Vilijama i Kejt Midlton, a pri susretu je snimljena grupna fotografija kraljevskih parova koja je postala pravi internet hit. Kao što su mnogi u Velikoj Britaniji verni pratioci princa Harija i njegove verenice Megan Markl preko društvenih mreža, mnogi Butanci tako prate svoje plemiće, koji redovno objavljuju fotografije na Instagramu.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *