Razlika u godinama

Žena iskreno: Zašto (ne) treba da se zabavljamo sa mlađim muškarcima?

Ženu koja je u vezi sa mlađim muškarce obično zobemo “kuguarka”, a kako zovemo frajera koji je u vezi sa starijom ženom?!

Čini se da razlika u godinama uvek može da postane prepreka u vezi, možda se baš zato svi trude da odgonetnu koja je to brojka magična i koliko godina koji partner treba da ima da bi im ljubav cvetala. U stvarnosti, stvari su sasvim drugačije, na opstanak vaše ljubavi godine nemaju nikakvog uticaja. Bez obzira na to koliko godina imate, ne birate to koga ćete da volite.

Kristi Kram je pisac, vodi svoj blog o hranu i vinu, a ima i svoj restoran. Stalno eksperimentiše u kuhinji i voli da sakuplja nove recepte. Ipak, Kristi ume da nas iznenadi i sa nekom svojom ljubavnom pričom, a ova je o njenim vezama sa mlađim muškarcima.

– Na ovom svetu ima puno starijih žena koje su u vezi sa mlađim osobama, ali nikada nisam mislila da ću postati jedna od njih. Do sada, od mlađih muškaraca samo me je privukao jedan atraktivan vatrogasac kog sam srela dok sam bila na putovanju sa mojom crkvom. Naša grupa je išla iz Južne Kalifornije u Tihuanu da gradi kuću za jednu porodicu. – piše blogerka Kristi Kram.

Kristi Kram tada nije ni sanjala kako će susret sa vatrogascem uticati na nju i na njene kasnije veze.

– Jednog popodneva, vatrogasac me je naučio kako da razvodim električne žice duž zidova spavaće sobe, a dok sam mu pomagala, saznala sam da ima 25 godina (ja sam tada imala 28 godina). Do kraja vikenda, kad god smo se viđali na gradilištu, pozdravljao me je sa rečima: “Hej tamo stara dama”, a ja sam reagovala tako što sam ga blago udarala u ruku (što je više bolelo mene nego njega, s obzirom na njegove mišiće). – piše Kristi Kram.

Ipak, uprkos njegovim snažnim bicepsima, Kristi je rešila da toj ljubavi ne pruži priliku. Iako je vatrogasac bio odgovoran, radio je i štedeo da kupi kuću, ona nije mogla da prebrodi starosnu razliku.

– Veza sa mlađim momcima?! Mislila sam da se momci muvaju starijim ženama samo da bi izgledali kul, jer su uspeli da osvoje “stariju ribu”. – piše Kristi.

Životno iskustvo … To je bila jedna od najvažnijih varijabli za Kristi. Ko bi rekao da je vatrogasac kog je upoznala imao više iskustva od nje? Duže je radio od Kristi, dok je ona još uvek bila postdiplomac. Iako je Kristi odbila ovog dečka, zaklela se da će sledećeg ko bude mlađi od nje prihvatiti.

Pre nego što je napustila Njujork i odselila se u Kaliforniju, Kristi je upoznala Sema. Sa zajedničkim prijateljima su išli na večeru, a posle toga su počeli i nasamo da se viđaju. Razgovarali su o poslovima i prethodnim iskustvima na Menhetnu, dobro su se upoznali i lepo su se proveli. Na kraju je Kristi saznala da Sem ima 23 godine i da je zvanično šest godina mlađi od nje.

Kristi i Sem su bili zajedno dok se ona nije odselila, a ono što se njoj najviše dopalo je to što Sem nikada nije igrao igrice kakave igaju muškarci u tridesetim godinama. Bio je iskren i umeo je da pokaže svoja osećanja.

– Bilo je osvežavajuće, i to je učinilo da shvatim nešto: skoro pola života sam bila zbunjena, mlađi muškarci su daleko bolji od starijih. – napisala je Kristi.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *