Donja frizura

Zemljo, otvori se ako OVO postane novi trend: Ovo su žene nekada nosile, a sudeći po reakcijama iz Njujorka, nosićemo ih opet

Ako vaše međunožje trenutno izgleda kao očerupano pile, imamo loše vesti – potpuno ste pase.

Na Njujorškoj nedelji mode, kontroverzni dizajner Kaimin predstavio je “merkins” iliti perike za međunožje, kao vodeći trend za zimu 2018/19. Prema tome, ako ste do sada redovno depilirali intimnu regiju, naša dužnost je da vas obavestimo da je to potpuno demode.

Pred šokiranim posetiocima revije, niz pistu su šetali modeli u čizmama iznad kolena, upadljivim metalik jaknama i perikama na međunožju kao ključnom detalju kolekcije.

Radi se o crnim, trouglastim perikama sa dlačicama koje po sredini imaju duži pramen u jarkoj boji i izgledaju poprilično uznemirujuće.

Ipak, ispostavilo se da južnokorejski dizajner nije izmislio toplu vodu i da ovakve perike, zvane “merkins” postoje već stotinama godina.

Sudeći po knjizi “Oxford Companion to the Body”, one datiraju još iz 1450. godine kada su siromašne žene brijale međunožje kako bi se rešile vaški i ovim perikama ih zatim pokrivale. Termin “merkin” vodi poreklo od reči “malkin” – ponižavajućeg naziva za žene iz nižeg staleža.

Budući da se trendovi konstantno vraćaju iz prošlosti, iskreno se nadamo da ovaj neće doživeti tu sudbinu.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *