Vise seksa

Želite više seksa nego vaš partner – Šta dalje?

Muškarci su poznati po svom seksualnom ’’drajvu’’, ali šta se dešava kada je vaš aktivniji od njegovog?

Ne paničite, uvek postoji način da se izborite sa činjenicom da vaš partner želi manje seksa nego vi.

Dobro je poznato da su muškarci pogrešno shvaćeni po pitanju želje za seksom. Složićete se da žene žele seks koliko i muškarci, a to je u potpunosti u redu. Ali, kada vaš partner izgleda manje zainteresovano za intimnost sa vama, možete se naći u strahu praćenom samo-omalovažavanjem.

Razna pitanja kreću da vam se motaju po glavi, kao na primer da li ste mu i dalje privlačni, ili još gore, da li mu je neko drugi privlačniji od vas. Najbolja stvar koju možete uraditi, ukoliko je ovo slučaj u vašoj vezi, jeste da ne paničite.

Postoje i drugi načini da se izborite sa manjkom želje za seksom vašeg partnera.

1. Razgovarajte sa njim
Najbolja stvar koju možete učiniti ukoliko vam se čini da seksualni ’’drajv’’ vašeg partnera gotovo ne postoji je da otvorite linije komunikacije. Umesto da pretpostavljate najgore, pitajte ga o čemu se radi.

Ako imate ljubavnu vezu, vas dvoje bi trebalo da razgovarate o svemu i svačemu, pa čak i o seksualnom životu. Ne napadajte ga zbog manjka želje za seksom, već ga potpuno smireno pitajte da li se nešto za šta vi ne znate dešava i zaista saslušajte šta ima da kaže.

Možete biti i više nego iznenađeni odgovorom. To može biti jednostavno zbog stresa na poslu ili veoma gustog dnevnog rasporeda. Kada budete bili u mogućnosti da otvoreno razgovarate o ovom problemu, mnogo ćete lakše doći do rešenja.

2. Zamenite seks predigrom
Izbegnite pritisak zbog seksa tako što će predigra biti vaša jedina seksualna intimnost. Dajte jedno drugom oralni seks, ili se samo nežno dodirujte baš kao što ste radili kada ste bili tinejdžeri.

Lepota ove vrste intimnosti je, kada seks nije glavni fokus, to što postaje zanimljivije i smanjuje očekivanja, što kasnije može imati zaista dobar rezultat. Kada pritisak nestane, možda će čak i moći ponovo da se vrati u formu.

3. Probajte i druge intime
Pokušaj da forsirate nekoga na seks kada mu do toga nije nikada nije urodio plodom. Dakle, ako ste vi željni intime, a on nije, pokušajte neke druge stvari. Maženje ili čak međusobno masturbiranje je odličan način da oboje budete zadovoljni bez ikakvog pritiska.

Postoji bezbroj stvari koje možete uraditi kako bi postigli intimnost sa partnerom, koje nemaju nikakve veze sa seksualnim odnosom. Istražite tela jedno drugom u mirnoj životnoj sredini bez seksa i brzo ćete biti u stanju da ponovo ostvarite fizički odnos.

4. Izbegavajte osuđivanje
Nemojte osuđivati partnera ili ga nazivati raznim pogrdnim imenima zbog manjka želje za seksom. Na taj način ćete samo pogoršati stvari jer će se, dok ga budete osuđivali i napadali, osećati kao da nije muškarac.

Ono što treba da uradite jeste da oberučke prigrlite problem i pristupite mu otvorenim umom, jer ćete na taj način biti sigurni da će ono što vam bude rekao biti istina, zato što se neće plašiti vaše reakcije.

5. Pronađite kompromis
Ponekad ljudi jednostavno žele manje seksa nego obično. Ako vaš partner želi seks, recimo, jednom nedeljno, a vi jednom dnevno, najbolje je da pronađete kompromis koji će očuvati vaš seksualni život, a samim tim i vašu vezu.

Veze koje dostignu određenu distancu uvek treba da pronađu kompromis, koji će učiniti da se partneri nađu na pola puta, pa ćete samim tim oboje biti srećni. To vas neće učiniti manje poželjnom, niti će smanjiti njegovu ljubav prema vama.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *