Nasilje

“ZAVRŠITE ILI NA ULICI ILI U ČITULJI” Srpsku pevačicu išamarao suprug, a njena ispovest je JEZIVA

Pevačici Nataši Bekvalac mnoge javne ličnosti pružile su podršku nakon što ju je suprug Luka Lazukić pretukao prošle subote u njenom domu u kome su zajedno živeli. Sa njom posebno saosećaju žene koje su, nažalost, i same prošle kroz isto.

Ne tako mali broj dama sa domaće javne scene bile su žrtve porodičnog nasilja, ali su skupile hrabrost da o tome govore pred celim svetom. O kome se radi i šta su ove poznate ličnosti rekle o nasilju pogledajte u nastavku.

Ivana Stamenković Sindi

Ivana Stamenković Sindi već godinama sa bivšim mužem Nikolom Pavlovićem vodi sudsku borbu za starateljstvo nad ćerkom. Dok su bili u braku, Nikola je bio nasilan prema pevačici, o čemu je ona nakon razvoda otvoreno pričala. “Iako ne izgleda kao nasilnik, često je bio grub i znao lako da plane”, rekla je jednom prilikom.

Goca Tržan

Pevačica Goca Tržan takođe je hrabro govorila o nasilju koje je doživela od svog nekadašnjeg dečka. “Znam, mnogi će se pitati zašto sam trpela. Nisam smela da prijavim, pogotovo ne u zemlji Srbiji, a pri tome si jedna Goca Tržan. Želela sam da ga promenim jer sam ga volela. Nisam želela da on bude nasilnik i zato sam ostala sa njim. To je najgori momenat. Za mene svi misle da sam otresita i jaka žena, a pre svega sam ljudsko biće. Zaista u tim situacijama kada sam doživela nasilje, bilo fizičko ili psihičko, izuzetno mi je bilo važno da budem objektivna. A nisam bila. Dok sam dobijala batine, mislila sam da me voli. U stvari, mislila sam da će me zavoleti ako ga promenim. Nijedna žena ne može da promeni muškarca”, iskrena je Goca.

Maja Marijana

Pevačica Maja Marijana pre nekoliko godina pretrpela je nasilje od supruga Mladena, koga je prijavila policiji nakon što ju je išamarao. “Mislim da nasilje nad ženama mora da prestane da bude tabu tema i da se Balkan konačno suoči sa tim problemom. Žena koja zbog nasilja odluči da ostavi muža završi ili na ulici ili u čitulji. Žena je žena, nebitno čime se bavi”, rekla je Maja nakon incidenta.

Ljubinka Buba Dobrosavljev

Voditeljka Ljubinka Buba Dobrosavljev 2011. godine bila je žrtva nasilja svog dečka Nebojše, usled čega je izgubila bebu. “Nebojša će biti na slobodi dokle god se psihički i fizički ne oporavim. Kada budem spremna, otići ću u sudnicu, gde ću reći i Nebojšino prezime. Žao mi je što osoba sa kojom sam bila govori kako nisam bila trudna i da imam psihičke probleme. Nebojša nije odavao utisak nasilnika. Bio je benigan, mio i šarmantan. Pokazao je da je slabić koji je uplašen od života i od uloge roditelja koja ga je očekivala. Ne mogu da budem kriva za Nebojšino ponašanje. Mogu samo da se pitam zašto se to sve meni dogodilo?! Ne želim nikakvo sažaljenje, želim samo da apelujem na žene koje su se našle u sličnoj situaciji da ne ćute i da ne trpe”, zaključila je Buba kada je smogla snage da priča o svemu što joj se dogodilo.

Ana Marija Žujović

Fitnes šampionka i instruktorka Ana Marija Žujović pretučena je od strane svog nekadašnjeg supruga, voditelja Vladimira Stanojevića, a fotografije nastale nakon nasilja odmah je objavila na društvenoj mreži Fejsbuk. Ona je zatim u policiji do detalja opisala šta se dogodilo. “Oko pet ujutru je došao kod mene. Mislim da je ušao kroz garažu. Probudio me je i rekao da moramo da razgovaramo. Primetila sam da je pijan. Bio je ljut zbog neke prepiske na Fejsbuku, a ja sam se pobunila što nema poverenja u mene i što pretura po mojim stvarima, profilu i telefonu. Upozorila sam ga da ću mu vratiti ako to ponovi. Nastavili smo priču i on me je opet ošamario. Krenula sam da mu vratim. Uhvatio me je za ruku i oborio na trosed. Uspela sam da se otrgnem i pobegnem u spavaću sobu. Krenuo je za mnom i tu je počeo opet da me udara. Nisam uspela da se odbranim. Oborio me je na krevet i više puta udario šakama po licu. Osetila sam da mi curi krv iz nosa i počela sam da plačem. Prestao je da me bije tek kada sam rekla da ću zvati policiju. Krenuo je ka izlazu i tada me je gađao nekom bočicom, ali me je promašio i izašao. Zatim sam oprala krv sa sebe”, deo je iskaza koji je Ana Marija dala u policiji.

Milica Dabović

Košarkašicu Milicu Dabović pretukao je početkom prošle godine tadašnji dečko Simon, a ova vest odmah je podigla Srbiju na noge. “Presekla sam kad me je poslednji put izmlatio posle mog rođendana. Uvek sam krila to, svi su mi zamerali. Uvek sam svuda dolazila srećna i nasmejana. Doživela sam sve i svašta, borim se ceo život i na parketu, maltretirali su me mnogi treneri i sada nekako kad je sve počelo, mislila sam prestaće, par dana je dobar, pa pet nije.Prvi put kad je za Novu godinu došla policija, komšije su prijavile buku jer ja nisam smela. Plakala sam, jecala, davala sam im do znanja da ga privedu, a on je u tom trenutku meni rekao: Ako nešto kažeš” Ubiću te”. Nisam smela da progovorim”, pričala je tada Milica, koja je ipak prijavila nasilnika.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *