Mark Zukenberg

ZAKERBERG OTVORIO DUŠU! Otkrio istinu o Fejsbuku: Napravio sam svaku grešku koju možete da zamislite

A tek da čujete koliko zarađuje!

Društvena mreža Fejsbuk proslavila je nedavno 14. rođendan, a njen osnivač i izvršni direktor Mark Zakerberg osvrnuo se tim povodom na sve ono što je u međuvremenu naučio.

– Imao sam 19 godina kada sam osnovao Fejsbuk i tada nisam imao pojma šta radim. Nisam znao ništa o građenju globalnih internet servisa – napisao je Zakerberg u postu na ovoj društvenoj mreži koju je osnovao.

– U narednih nekoliko godina napravio sam svaku grešku koju možete da zamislite. Napravio sam desetine tehničkih grešaka i doneo veliki broj loših odluka. Verovao sam pogrešnim ljudima, i postavio talentovane ljude na pogrešne pozicije. Propustio sam važne trendove, i drugima delovao sporo. Lansirao sam proizvod za proizvodom bez uspeha na tržištu – dodao je.

Zakerberg je istakao da njegov put još traje, i da ima još mnogo toga da nauči kako bi uspešno zbližio i poboljšao svet.

– Usmeravanje na taj problem će uvek biti naša snaga, i upravo je to ono na šta ćemo se fokusirati ove godine – rekao je.

Ova popularna društvena platforma danas ima 1,4 milijarde dnevnih korisnika i 2,1 milijardu mesečnih aktivnih korisnika. Vrednost Fejsbuka danas iznosi skoro 550 milijardi dolara.

A poznati glumac DŽIM KERI APELUJE: Gasite svoje Fejsbuk profile! Oštro OSUDIO društvenu mrežu – njegov post UKLONJEN!

Holivudski glumac Džim Keri saopštio je na svom Tviter profilu da planira da ugasi svoj nalog na Fejsbuku i proda svoje akcije te kompanije jer je “izvukla veliku korist” od ruskog uplitanja u američke predsedničke izbore.

“Zaradili su na mešanju Rusije u naše izbore, a ni dalje ne čine dovoljno da to zaustave. Ohrabrujem sve ostale investitore kojima je stalo do budućnosti ove zemlje da urade isto. #unfriendfacebook”, napisao je glumac.

Keri je uz poruku priložio sopstveni portret Marka Zakerberga, pored kojeg se nalazi “Dislike” dugme, i natpis “Fakebook” (fake eng. lažan). Isti tekst pojavio se i na Facebooku, pre nego što je uklonjen u utorak uveče.

Kompanija je u oktobru izjavila pred Kongresom da je sadržaj poreklom iz Rusije dospeo do 126 miliona Amerikanaca tokom predsedničkih izbora 2016. godine. Naime, tada je obelodanjeno da je jedna ruska grupa uložila više od 100.000 dolara na kupovinu 3.000 reklama u korist pobede Donalda Trampa.

“Sa okeanima na obe strane koji su je štitili, Amerika je vekovima uživala geografsku prednost u odnosu na ostale zemlje sveta. Sada smo se sajber-mostovima povezali sa onima koji nam ne žele najbolje, a mi to dozvoljavamo. Nijedan zid nas neće zaštititi od toga”, napisao je Keri.

“Moramo da podržimo bolji nadzor društvenih mreža. Lak pristup medijima zahteva više odgovornosti kada je reč o upravljanju njima. Ono što je svetu sada potrebno jeste kapitalizam sa savešću”, zaključio je glumac.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *