Baba ubica

VESELA UDOVICA Za dve godine ubila je tri muža, a ono što je rekla pogrebniku SLEDILO MU JE KRV U ŽILAMA

Na prijemu posle svog venčanja Meri Vilson (68) je uzbuđeno delila posluženje, dok ju je treći suprug Ernest (76) ponosno gledao i čak se blagonaklono nasmejao kada je šokirala zvanice svojim duhovitim primedbama.

Kada ju je prijateljica pitala šta će da radi s tolikim sendvičima, Meri joj je vragolasto odgovorila:

– Sačuvaću ih za sahranu.

Potom je prišla čoveku koji je organizovao pogreb njena dva bivša muža i rekla:

– Trebalo bi da mi date popust kad vam već nabacujem poslove.
Nekoliko sati kasnije, Meri i Ernest otišli su kući u Vindi Nuku, u okrugu Daram (Engleska), a posle samo dve nedelje pogrebnik se pojavio i na toj adresi – da odveze Ernestovo telo. Ernest je bio četvrta Merina žrtva tokom 26 meseci.

Pre 60 godina, mala, nabijena žena s naočarima ušla je u istoriju kriminala kao poslednja žena u Velikoj Britaniji koja je osuđena na smrt: Meri Elizabet Vilson, poznata kao “Vesela udovica iz Vindi Nuka”.

Da bi se domogla njihovog novca, ubila je tri muža i ljubavnika otrovom iz insekata.

Rođena je 1889. kao Meri Elizabet Kesidi, u Kečgejtu (okrug Daram), mada je tvrdila da je mlađa. Dok je radila kod porodice Nouls, zaljubila se u njihovog sina, odžačara Džona. Venčali su se 1914. i nastanili u Vindi Nuku. Iz njihovog braka rođena su tri sina i tri ćerke, ali su dve devojčice umrle kao bebe.

Posle više od 40 godina braka, Džon je preminuo u septembru 1955, navodno od tuberkuloze. Imao je 76 godina. U to vreme, Meri je već bila u tajnoj vezi sa stanarom, slikarom Džonom Raselom, koji je sledeće godine umro u 65. godini, navodno “prirodnom smrću”.

Od dva Džona Meri je nasledila 42 funte, a u junu 1957, udala se za penzionisanog agenta za nekretnine Olivera Lenarda (75), koji je 12 dana kasnije umro od “posledica otkazivanja srca i zapaljenja pluća”. Od njega je nasledila 50 funti.

Samo nekoliko meseci kasnije udala se za penzionisanog inženjera Ernesta, koji je posle 14 dana umro je od “posledica slabog srca”. Od njega je nasledila 100 funti, vikendicu i životno osiguranje. Nije otišla na njegovu sahranu. Počele su da kolaju priče, pa je tako i policija doznala za slučaj.

Kada su ekshumirana tela Olivera i Ernesta, nove forenzičke tehnike potvrdile su da su obojica otrovana. U njihovim telima su nađeni sastojci otrova iz insekata i otrova za pacove.

Meri je saslušavana šest sati, a nakon što se vratila kući, rekla je novinaru “Dejli mirora”:

– Nemam šta da krijem… Molim se za to da se skine ljaga sa mog imena i nadam se da će moje molbe biti uslišene.

Pred porotničkim sudom u Lidsu marta 1958, odbrana je tvrdila da su se muževi otrovali “pilulama za seksualnu stimulaciju”, ali porota im nije poverovala i Meri Vilson je proglašena krivom za oba ubistva. Osuđena je na smrt.

U telima njenog prvog supruga Džona Noulsa i ljubavnika Džona Rasela takođe su nađeni ostaci otrova.

Uprkos tome, nije obešena, jer je presuda zbog njenih godina preinačena u doživotnu kaznu. Umrla je pet godina kasnije u Zatvoru Holovej, u 74 godini života, a članovi porodice koji su je posećivali kažu da je “ostala ona stara, da se smejala i zbijala šale kao da nema nikakvih problema”.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *