Rada Manojlovic Operacija

“VERUJEM DA ĆE MI BOG POMOĆI” Rada Manojlović zbog VELIKIH PROBLEMA odlazi na LEČENJE U ŠVAJCARSKU

Pevačica već godinama prolongira operaciju, ali kako više ne može da izdrži bolove, po savetu lekara iz Srbije, potražiće pomoć u inostranstvu.

Pevačica Rada Manojlović već godinama se bori sa bolovima, a sve detalje o kojima ne voli da priča javno i o planovima za naredni period saznajte u nastavku.

Rada se već godinama bori sa bolovima u kičmi zbog pršljenova koji joj nagnječe nerv, ali i diskusima. Ona ne samo da trpi jake bolove, već u poslednje vreme ima problema dok hoda, a operaciju prolongira odavno. Kako “Scena” saznaje, ona će ovih dana otputovati u Švajcarsku na lečenje, gde će tim stručnjaka odlučiti da li će i kada biti operisana.

Rada je, kako saznajemo, prvo probala sve da ne bi morala da ide pod nož, ali kako zbog posla ne miruje dovoljno, njeno stanje se nije popravilo. Nakon konsultacija sa doktorima iz Srbije, kao i kiropraktičarom kod kojeg ide redovno, ona je zakazala hitan pregled u jednoj privatnoj klinici u Švajcarskoj.

– Radmila već dugo ide na fizikalne terapije, one joj pomognu, ali trenutno, međutim, to nije dugoročno rešenje. U poslednje vreme se događa da odmah posle nastupa i putovanja nazad u Beograd, mora da ode na injekcije, blokade i masaže, da bi joj umanjili bolove – kaže naš izvor blizak pevačici, i dodaje:

– Rada mnogo radi. Nekada se desi da ima i po pet nastupa vezanih i da su svi u različitim državama, zato dane provodi u autu ili avionu, gde sedi ili spava u potpuno neprirodnom položaju. S druge strane, zbog prirode posla i toga što želi da bude atraktivna, Rada nosi visoke potpetice što dodatno otežava njeno stanje. Vreme je prolazilo i Rada je počela da oseća sve jače bolove.

Onda je išla na fizikalne terapije koje su trajale mesecima. Ima svog fizioterapeuta Vladu, kod koga ide i dva puta nedeljno. Pomogne joj. Međutim, više to nije to. Nekada ne može da se namesti i dok spava. Predstavlja joj problem koji položaj da nađe kako bi se makar malo odmorila.

Odluku o operaciji donose švajcarski lekari
Zato je dugo razmišljala i odlučila da rešenje potraži u Švajcarskoj jer su tamo specijalisti koji rešavaju problem za kratko vreme.

– Rada se plaši operacija i bilo čega što ima veze s hirurgijom, naročito kad treba da je uspavaju. Ona ni estetske korekcije nije želela da radi jer uvek ponavlja rečenicu njenog oca: „Jednom otvoreno telo hirurškim nožem više nije to telo.” Međutim, kada je doterala cara do duvara i više ne može da izdrži bolove, ona je po preporuci pozvala kliniku u Švajcarskoj za koju je čula da je dobra i zakazala lečenje.

Oni nisu isključivi i ne žele da je operišu po svaku cenu, već će probati lečenjem da saniraju njen problem. Oni su tražili da im ona pošalje sve snimke kičme i nalaze koje je radila kako bi bili spremni za pregled na koji bi ona uskoro trebalo da ode. Mislim da ti pregledi staju oko deset hiljada evra, ali to nije problem jer Rada neće žaliti novca samo da joj bude bolje.

Važno je da se ona više ne muči i da može bez problema da igra na sceni, da stoji na štiklama i nema bolove – otkriva naš izvor, i kaže da pevačica nerado priča o tome jer ne želi da njena publika bude zabrinuta, naročito što ona neće otkazati nijedan nastup.

– Rada uskoro putuje u Švajcarsku, gde će joj biti prvo postavljena dijagnoza, a nakon toga počinje lečenje. Ona će u međuvremenu raditi jedino što će joj doktori tražiti da skrati štiklu i da što više hoda ili leži, a što manje da sedi. Nakon mesec dana tamošnja komisija će odlučiti da li mora da ide na operaciju ili ne. Uplašena je ali ne dozvoljava da se to vidi – otkriva naš izvor.

Visoke štikle uzrok problema

Rada nije želela da potvrdi zbog čega odlazi u Švajcarsku i da li se boji, ali nam je priznala da postoji problem.

– Pored kičme, sada imam više problema s vratom. Sve me to jako buni, a na sve to već danima me probada nešto između lopatica. Moram da potražim pomoć lekara. Zasad mi ništa drugo ne preostaje do da odem kod kiropraktičara za početak – rekla nam je Rada, koja nam je nedavno mnogo opširnije pričala o svom problemu, koji u tom trenutku još i nije bio u tom stadijumu.

– Samo izgledam zdravo. Sve mi fali, žalim se ceo dan, opet sam se ukočila, ne mogu lepo ni da sedim ni da stojim. Sećate se da sam ranije pričala o problemu koji imam sa kičmom? Nažalost, opet mi se vratilo. Svaki dan imam terapije – rekla nam je Rada, i otkriva da je bolovi u kičmi ometaju u svim životnim aktivnostima.

Mada, prema rečima njoj bliskih ljudi, ona pokušava na sve načine da se to ne primeti jer je od smrti majke naučila da bude jaka i oslonac celoj porodici.

Rada: Ne plašim se, verujem da će mi bog pomoći

Rada nikada nije krila da ima problema sa kičmom i da joj otežava ne samo da funkcioniše u poslu, već i privatno. Ipak, kao pravom profesionalcu, to da li u tom trenutku ima bolove ne može se videti na sceni.

– U poslu me to i te kako ometa. To me uglavnom snađe kada imam uzastopno nastupe. Nikada ne razmišljam kako ću to odradim, uvek verujem da će mi bog pomoći. Nemam ništa od toga da se plašim i ne smem da razmišljam o tome. Ako bude krenulo sa leđa na kukove i kolena, biće zaista ozbiljan problem.

Smatram da je rano da me sve ovo snađe, tek mi je trideset i dve godine. Moguće je da su štikle glavni uzrok problema, ja nosim platformu od 15-20 centimetara… nije ni čudo šta me je snašlo, sve na kraju dođe na naplatu – kaže pevačica, koja se već godinama bori sa ovim problemom, ali je sada očigledno odlučila da se ozbiljnije pozabavi njime.

Kako saznajemo, ona se nada da neće morati makar još neko vreme da se operiše, te da će biti samo pod terapijama.

Redovno ide kod kiropraktičara
Pevačica već godinama ide na masaže i kod kiropraktičara, naročito nakon što u avionu ili autu provede više od pet sati, pa joj se tada jave jače tegobe. Ljudi koji su je sretali tamo kažu da je prijatna i da nikada ne kuka koliko je boli kičma iako znaju da su to nesnosni bolovi.

– Znate li šta znači kada vam pršljen pritisne nerv, a vi morate na štiklama da đuskate nekoliko sati i nakon toga sednete u auto i vozite do Beograda. Ona je često pravo sa nastupa dolazila u ordinaciju i uredno sačeka svoj red iako svi znamo kroz kakve muke prolazi – kaže jedna gospođa koja se sa pevačicom sreće u ordinaciji.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *