Dilerke droge egzoticna mesta

UŽAS! Upoznala je dečka na internetu, a zbog ONOGA što je tražio da URADI za njega mora u zatvor

“Svaki put mi je donosio cveće na sastanak”

Edi Bekford iz Londona imala je 21 godinu kad se zaljubila u muškarca kojeg je upoznala onlajn. Tada nije mogla ni da zamisli da će stvari krenuti i pogrešnom smeru i da će biti suočena sa kaznom od 35 godina zatvora.

– Zaljubila sam se u njega jer je bio veoma šarmantan, svaki put mi je donosio cveće na sastanak – ispričala je ona za emisiju “Kanala 5”.

Ona je dodala da je muškarac Jamajčanin iz Kingstouna. Bekfordova je bila u postporođajnoj depresiji nakon što je rodila devojčicu, kad joj je neimenovani muškarac dao kartu za Jamajku “da bi je oraspoložio”.

– On je poručio da mogu doći na odmor, ali da moram nešto da uradim kad se vratim. “Treba da mi doneseš nešto kokaina, dobićeš 10.000 funti u kešu, platiću sve tvoje troškove”, rekao mi je – ispričala je Bekfordova.

Zaljubljena, Bekfordova je mislila da će joj novac pomoći nakon što je rodila dete. Četvrtog dana “odmora” upoznala je rođaka svog dečka.

Torba za laptop

Dali su joj torbu za laptop, laptop i potrebna dokumenta. Pretražila je torbu, ali nije mogla ni da pronađe ni da namiriše kokain. Ipak, u torbi su se nalazila dva kilograma ove droge, ulične vrednosti 1,2 miliona funti.

Bekfordova je prošla kroz rendgen, ukrcala se u avion i baš kad je mislila da je slobodna da ide kući, pojavila su se tri muškarca, stavila joj lisice na ruke i vratila nazad.

Vlasti su isekle torbu i pronašle beli prah.

– Pozvala sam svoju majku. To je bio najteži poziv ikad. Pitala me je kako sam, odgovorila sam joj da sam u zatvoru, na šta se ona rasplakala. Otac me je pitao zašto sam to uradila. Rekla sam mu da sam želela bolji život za sebe i svoju ćerku – ispričala je Bekfordova.

Užasni uslovi

Međutim, kad je pokušala da pozove svog ljubavnika, nije se javio. Shvatila je da je preverana i da ju je on ostavio čim je uhvaćena. Pretila joj je kazna od 35 godina zatvora, ali je na kraju osuđena na dve godine teškog rada.

– Zamislila sam da ću biti poput roba u polju, sekući stvari. Bilo je gore. Zatvor je bio grozan – istakla je ona.

Američki inspektori za ljudska prava opisali su jamajčanske zatvore kao prenatrpane do te mere da je to opasno za ljudski život.

Bekfordova je rekla da su je po ulasku u zatvor naterali da čučne kako bi videli da ništa ne švercuje unutra.

– Bilo je 38 žena u spavaonici sa krevetima na sprat. Moralo se platiti za sopstveni madrac – navela je ona.

Bekfordova je ispričala da je viđala kako gušteri šetaju preko žena, pacove pored svojih nogu na krevetu i bubašvabe koje su milile svuda.

– Tu je bilo žena koje su ubile i iskasapile svoje muževe – rekla je ona, dodajući da je upoznala i 14-godišnjakinju koja je prerezala grlo taksisti.

Morala je da moli da je presele jer je spavala iznad ubice.

– Najtraumatičnija stvar koju sam videla u zatvoru je bila mlada devojka koja je imala pobačaj. Ona se cele noći žalila na bolove u stomaku, a čuvari su joj rekli da popije čaj. Krvarila je, a oni nisu ništa uradili za nju – navela je Bekfordova.

Kad se sledeći put čula sa roditeljima, saznala je da je njena ćerkica progovorila. Iznoseći svoju priču prvi put nakon 17 godina otkako je otišla na Jamajku, Bekfordova je rekla da se i dalje seća kako su joj telefonski pozivi bili jedini lep deo dana. Kad je konačno došao dan da je puste na slobodu, dve cimerke iz zatvora su joj sredile kosu i našminkale je, preneo je “San”.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *