Dzesika

Upoznala sam SAVRŠENOG ČOVEKA na internetu i zatrudnela sa njim. A onda sam dobila PORUKU NA FEJSBUKU koja mi je UNIŠTILA ŽIVOT

Džesika Bojnton (34) iz Severne Karoline jedva je čekala Dan zahvalnosti, jer je konačno dobila priliku da celu porodicu upozna sa svojim prezgodnim i uspešnim dečkom, po profesiji građevincem, čovekom sa kojim je čekala i bebu. Znala je da će se cela porodica zaljubiti u njega kao što je i ona.

Bila je to luda romansa. Upoznali su se svega sedam meseci ranije, maja 2016. godine, i to nakon što je Džesika zvanično digla ruke od aplikacija za upoznavanje. Ipak, na Pola (38) je pala. Za prvi izlazak, on je Džesiku i njenu trogodišnju ćerku odveo u bioskop. Uskoro su svi postali nerazdvojni, a hemija između njih dvoje postajala je sve jača.

Iako je Pol živeo u Južnoj Karolini i svakog dana putovao preko cele države do posla, počeli su da razmatraju da se usele zajedno. Do septembra, Džesika je bila trudna, a njena ćerka iz prvog braka Pola je zvala “tata”.

Dan pre Dana zahvalnosti, Pol je poslao poruku da je zarobljen na radovima na jednoj kući udaljenoj tri sata vožnje. Do podneva sledećeg dana nije se pojavio, govoreći da je na gradilištu pukla cev.

– Bolje bi ti bilo da je tamo poplava i da voda curi kroz prozore – uzvratila je Džesika. Tako je reagovala jer je Pol već jednom izbegao upoznavanje sa njenom porodicom, posuživši se sličnim izgovorom.

Džesika se ponižena vratila za svečani sto.

– To je to. Završila sam sa tobom – poslala mu je.

Pol se sledećeh ponedeljka pojavio i pokušao da je oraspoloži izvevši je na ručak. Međutim, posle toga počeo je da ignoriše njene poruke i pozive. Džesika je već angažovala advokata kako bi osigurala da će starateljstvo nad nerođenim detetom dobiti ona, kada je krajem decembra na Fejsbuku videla stravičnu vest: Pol je poginuo. Njegov kamionet prevrnuo se na autoputu u Džordžiji, smrvivši njegovo telo.

Uskoro je stigla još jedna poruka na Fejsbuku, od žene koja je tvrdila da je Polova devojka.

– Kada si ga upoznala? – pitala je žena Džesiku, koja je odvratila da je ona bila njegova devojka. Međutim, baš na Fejsbuku je utvrdila da je bilo još tačno pet žena, barem ih je ona toliko otkrila, koje su takođe bile uverene da su bile njegove devojke.

Bilo je tu još najmanje dve veridbe i obećanja o srećnoj porodici. A najbolniji udarac za Džesiku bila je činjenica da je taj Dan zahvalnosti Pol proveo u drugoj državi, sa drugom devojkom. I tada je tu devojku pred celom njenom porodicom zaprosio.

Kasnije će Džesika ustanoviti da se viđala sa psihopatom. Iako se ovaj termin uglavnom vezuje za serijske ubice i zločince, psihopate i sociopate su mnogo širi pojam.

– Možete da patite od psihopatije a da ne ubijete nikoga. Postoji čitav spektar nemoralnog ponašanja koje nije kažnjivo zakonom a koje spada pod psihopatiju – kaže Hedvg Ajsenbart, profesor sociologije na Univerzitetu u Sautemptonu. Dodaje i da takve ljude karakteriše činjenica da bez razmišljanja slažu i da im nedostaje empatije.

– Uzbuđuje ih činjenica da manipulišu drugoma i to uvek rade – objašnjava ona.

Dugo je Džesika razgovarala sa raznim psiholozima i na kraju shvatila da je Pol bio školski primer psihopate.

Javila se i još jedna njegova žrtva, Rebeka (33) iz Džordžije. Upoznala ga je januara 2016. godine, takođe na internetu i kaže da je odmah pala na njega. Verovala je njegovom bizarnom rasporedu posla, na kraju, ipak je uspešni građevinski preduzimač. Nije čak tražila ni da koriste kondome jer mu je verovala da je “čist”.

– Sada, kada sam razgovarala sa ostalim njegovim devojkama, rekla bih da je svake noći imao seks sa drugom – kaže Rebeka.

Inače, Pol se i preselio u Džordžiju u jednom trenutku da bi joj bio bliže. Nedugo po njegovoj selidbi, izašli su u restoran na večeru. Kada su završili, na parkingu su se poljubili pa ušli svako u svoja kola. Pol joj je rekao da će je pratiti kolima do kuće. Dok je vozila po kiši, Rebeka je bacala pogled u retrovizor, a onda videla da su odjednom njegovi farovi nestali. Dok je okrenula auto i vratila se nazad, Hitna pomoć već je bila tu a Pol je bio mrtav. Kasnije je saznala da je Pol u trenutku nesreće bio na telefonu sa trećom devojkom.

Psihopate, saznala je Džesika, traže ranjive žrtve. Kada je ona upoznala Pola, bila je emotivno iscrpljena posle razvoda i borbe za starateljstvo. Psihopate, takođe, daju sve od sebe da predvide želje partnera, čak i one skrivene, i ispune ih. Pol je znao da Džesika želi avanturu jer je tako dugo samohrana majka, pa ju je stalno vodio na razne izlete. Rebeka je, s druge strane, imala naporan posao i smene od po 12 sati, pa je s njom večeri provodio ušuškan uz filmove, znajući da ona žudi za tim.

– Takve veze su opasne jer čak i kad psihopata pokaže pravo lice, žrtva veruje da će se uskoro “vratiti” taj njihov pažljiv partner sa početka veze – kažu psiholozi.

To je osetila Dženet (41) iz Južne Karoline. Ona se 2013. godine do ušiju zaljubila u Pola i u početku je sve bilo sjajno, a onda su počeli njegovi ljubomorni ispadi. Jednom prilikom, u napadu besa i ljubomore, svađali su se u kolima i on ih je umalo odvezao sa ivice litice u smrt. Nije se zaustavio na tome, usledili su meseci fizičkog i seksualnog zlostavljanja. Konačno ga je ostavila, ali se on u septembru 2016. godine ponovo javio, obasipajući je nežnostima, uveravajući je da je prošao terapiju. I ponovo je Dženet pala na njega. Bili su u vezi do njegove smrti.

A sve Polove “devojke” pitaju se samo jedno – da li je moguće da je baš sve bila laž?

– Psihopate nemaju kapacitet za prave emocije i pravu ljubav. Psihopata ne može da mari za drugu osobu – kaže Hedvg Ajsenbart.

Džesika danas veruje da je Pol nikad nije voleo. Rebeka, s druge strane, veruje da ju je “voleo na svoj način”. A posle Polove smrti, sve njegove devojke postale su prijateljice koje zajedno prolaze kroz terapiju.

– Danas mi je teško i da zamislim kroz šta sam prošla. Ali shvatila sam važnu stvar za svaku narednu vezu – važno je i u redu je preispitivati sve postupke partnera koji vam se čine sumnjivim i nelogičnim. Svoju priču delim da bih upozorila druge žene – zaključuje ona.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *