Klitoris slike

Upoznajte klitoris, jednu od najvećih seksualnih misterija

Jedna od najvećih seksualnih misterija, čak i za najveće poznavaoce seksa, pa i one koji se time bave, i dalje je klitoris. Sofija Valans, umetnica iz Njujorka, svojim radom, ali i svojim nastupima skreće pažnju na klitoris.

– Vrlo je šokantno da je klitoris otkriven tek 1998. godine, istakla je Sofija za The Hufington Post.

Evo šta je ona još otkrila o najosetljivijem delu ženskog tela.

1) Prava anatomija klitorisa otkrivena je 1998. godine – tri decenije nakon što su ljudi sleteli na Mesec! Australska urololog Helen O’Konel je 1998. objavila rad u kojem je opisala veličinu, oblik i funkciju klitorisa. Objasnila je da klitoris raste i buja kada je žena seksualno uzbuđena, baš poput penisa kod muškaraca.

2) Klitoris je jedini ženski organ čija je jedina svrha zadovoljstvo.

3) Većina žena ne može da postigne vrhunac samo uz penetraciju. Seksolozi su utvrdili da između 50 i 75 posto žena može da doživi orgazam samo stimulacijom klitorisa.

4) U klitorisu ima dvostruko više nego što ih ima u glaviću penisa – čak 8.000 nervnih završetaka.

5) Vidljivi deo klitorisa jako varira u veličini. Klitoris može biti i duži od penisa koji nije u erekciji.  Prosečna dužina je oko devet centimetara, ali je većim delom skriven unutar kože i tkiva.

6) Neke žene su genetske predispozicije za lakše postizanje orgazme. To su one žene koje imaju manju udaljenost između klitorisa i vagine. Ta razlika u proseku iznosi oko 2,5 centimetra.

7) Ne postoje dva ista klitorisa. Razlikuju se po veličini i obliku.

8) Klitoris se ne razlikuje samo od žene do žene već njegova valičina varira tokom života. Klitoris raste, usled hormonalnih promena u telu žene. Do kraja puberteta, poveća se za 1,8 puta. U 32. godini veći je gotovo četiri puta, a posle menopauze čak sedam puta se uveća!

9) Iako je celi klitoris prepun nervnih završetaka, njegov gornji levi kvadrat najosetljiviji je na dodire. Smatra se da je zbog toga i naprijatnija stimulacija klitorisa kružnim pokretima koji završavaju na njegovom vrhu.

10) Klitoralni orgazam traje duže od muškog orgazma.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *