Napravite jednostavnu bluzu

Unapredite izgled stare bluze

Kako da poboljšate izgled bluze koja vam dugo zauzima mesta u ormanu i koja izgleda previše obično…

I taman što ste hteli da bacite, kroz glavu vam je prošla ideja da će vam nekad za nešto, možda zatrebati. E pa taj dan je došao. Dobro je da je niste bacili, jer biste izgubili mogućnost da napravite nešto jedinstveno i zanimljivo.

Danas vam predstavljamo mini- tutorijal, kako da od najobičnije, monotone bluze napravite nešto što ćete želeti da nosite svaki dan.

Potrebni su vam:

– Bluza
– flomaster
– makaze
– stara majica ili dugačke trake od nekog materijala poput žerseja

Postupak:

Ako nemate nikakve dugačke trake, od nekih majica ili šarenog materijala koje ste nekada isekli, možete se poslužiti nekom baš starom majicom koju možete da iseckate na takve dugačke trake. Treba da budu dovoljno dugačke  – oko 3 do 4 njihove dužine.

* Flomasterom obeležavajte gde ćete seći.

Isecite kragnu, tako da napravite od klasičnog otvora za glavu, malo veći i ležerniji izrez. Obeležite prvi red kroz koji ćete da provlačite trake. Redove nemojte seći sve od jednom, već jedan po jedan. Napravite manje rupice, dovoljno velike da samo trake prođu, ali vodite računa da ne preterate. Neka budu razdaljine od oko 1,5 cantimetar, ali možete napraviti koliko god veliki razmak želite.

Počnite sa “pletenjem” traka – prvo ide spolja, pa unutra i provlačite ih kroz rupice, dok ne stignete do kraja bluze. Ako ste prvi red počeli spolja, onda drugi krenite suprotno, kako biste stvorili dezen “šahovke table”. Pravite šablon kakv želite, možete napraviti kao što je na slici ili napraviti neki svoj jedinstveni.

Kada završite sa provlačenjem traka, izvrnite majicu i zavežite krajeve svih traka. Završili ste sa pravljenjem svoje majice!

Ovakvu majicu možete nositi svuda, od posla (ako vam dozvoljava politika oblačenja), u kafić, fakultet ili kada krenete u šetnju. Izgleda baš fanki i udobno…

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *