U Marka sam se zaljubila sa 15 godina, a udala se za njega prošlog leta: A onda je OTKRIO TERETANU i zbog OVE STVARI koju je tamo radio sad sam UDOVICA

Kada smo rešili da ćemo se venčati jula 2013. godine, moj budući muž sebi je postavio jedan cilj. Ni slutili nismo da će postati tako opsednut njime da će se ubiti.

Tako svoju priču počinje sada udovica Sarita Egan iz Dablina. Ona je Marka upoznala sa 15 godina i od tada su zajedno, a Mark je sa 35 godina sebi oduzeo život. To se desilo juna 2017. godine, a svemu je prethodila njegova opsesija mišićima.

Naime, kako objašnjava Sarita, Mark je želeo da za venčanje izgleda “savršeno”, pa je, iako je i ranije vodio računa o sebi, tada počeo i da uzima steroide.

Usledio je i medeni mesec, ali Mark nije mogao da se skine sa steroida. Inače uvek veseo i dobro raspoložen automehaničar patio je od naglih promena raspoloženja i drugih fizičkih simptoma, i shvatio je da mora da se javi lekaru.

Međutim, lista čekanja bila je takva da on dve godine nije dobio pomoć. Epizode psihotičnih napada bile su sve teže i intenzivnije i na kraju su ga juna 2017. godine dovele do samoubistva.

Iza sebe je ostavio ženu i četvoro dece.

– Steroidi koje je on uzimao su legalni u Irskoj i ni on ni ja pojma nismo imali koliko su zapravo opasni – kaže Sarita.

– Trebalo bi da se ti steroidi uzimaju šest nedelja i da se onda prestane sa upotrebom. Međutim, fora je u tome što se on osećao sjajno dok ih je uzimao, a bilo mu je nemoguće da prestane, jer čim bi prestao, stalno mu je bilo muka, bio je strašno umoran i užasno se osećao. Glavobolje su bile nesnosne. Probudio bi se usred noći i stiskao sebi glavu. Najgore su bile psihotične epizode. Trčao bi po kući i traži neke umišljene uljeze koji će da odvedu decu i mene. On je bio moj najbolji prijatelj i ljubav mog života. Sterodi su nam razorili živote. Mark mi nedostaje svakog dana, svakog minuta, i samo hoću da upozorim ljude da se ne igraju sa steroidima. Opasni su koliko i droga a ipak su u slobodnoj prodaji – kaže nesrećna udovica.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *