Seksi konobar

U kafiću u mom kraju pojavio se novi SEKSI KONOBAR: Odvukla sam ga u sobu, savila se preko stola i ZADIGLA SUKNJU i usledilo je MOJE PONIŽENJE

Svaki muškarac umro bi od sreće da je na njegovom mestu. A on? On je rešio da me ponizi tako da to pamtim do kraja života!

Novinarka i kolumnistkinja Ana Gas skupila je hrabrosti da javno progovori o svom, kako kaže, najvećem poniženju u životu. A ne samo, kako kaže, da je ponižena, već je počinila i krivično delo – a žrtva nikad neće dobiti pravdu jer je muškarac. Ovo je njena priča.

U poslednje vreme, feministički pokret uradio je sjajne stvari kako bi se jasnije definisao pojam silovanja i seksualnog zlostavljanja. Zahvaljujući feminističkom pokretu, mnogo više ljudi shvata koliko je seksualno zlostavljanje širok pojam koji obuhvata mnogo više od čina penetracije. Međutim, i dalje imamo još mnogo posla.

O jednoj stvari se uopšte ne govori. Jeste retka, ali to ne znači da se ne dešava. To je situacija kada muškarca siluje žena.

Upravo sam ja to uradila prošle nedelje, a tek sada postajem svesna svog čina. Sedela sam u kafiću u Bostonu. U taj kafić zalazim prilično često, a primetila sam da je sada tu novi konobar. Bio je pun tetovaža i mišića. Uhvatila sam mu pogled i bila sam uverena da su kresnule varnice. Zato sam krenula ka šanku i pitala ga da porazgovaramo u skladištu.

Bio je zbunjen, ali je pristao i pustio me da uđem u sporednu sobu. Čim je zatvorio vrata, ja sam se nagnula preko stola i zadigla suknju. Bila sam spremna za akciju. Međutim, na moje veliko iznenađenje, ništa se nije dešavalo.

A onda je počelo da se dešava – tip je počeo da urla na mene. “Šta to radiš?! Gubi se odavde dok nisam pozvao policiju!”.

I dalje sam bila uverena da se šali. Muškarci ne odbijaju devojke, zar ne? Zato sam posegnula rukom ka njegovom međunožju, međutim, sklonio mi je šaku i prosiktao: “Gubi se odavde, odmah!”.

Bila sam ponižena i u potpunom šoku. Na kraj pameti mi nije bilo da bi mogao da me odbije, naročito ne na takav način. Na brzinu sam pokupila stvari sa svog stola i izletela napolje.

Kod kuće su mi se smenjivali osećaji poniženja i besa. Kako se usuđuje da mi uskrati seks?! Praktično sam mu se ponudila na tacni! Da li je on svestan koliko muškaraca u tom trenutku mašta o tom scenariju a on je rešio da me ponizi? Šta on misli, ko je on? U svakom slučaju, muškarac nije.

Ne možete ni da zamislite koliko je to jadan osećaj. Bila sam tu, potpuno gola i ogoljena, sasvim bukvalno, i spremna za seks, a on me je tako odbio. Nikad u životu mi se nije desilo nešto tako.

A onda je krenuo tok bizarnih misli: To što mi je uskratio seks je zapravo njegov patetičan pokušaj da ponovo ovlada mojom ličnošću. Nema sumnje da ga je prepala tako jaka žena pa je želeo da joj pokaže ko je gazda i utera joj patrijarhalne vrednosti.

Ne znači ne, osim ako ste muškarac. Ako ste muškarac, nemate pravo na “ne” – ukratko, tako sam ja mislila. Sada, hladne glave, ovo mogu da svrstam u vrstu silovanja i toplo preporučujem feministkinjama da se pozabave i ovakvim slučajevima. Jesu retki, ali to ne znači da nisu vredni pažnje.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *