Tražio je razvod, a njegova žena je imala samo jedan “zahtjev”… Još uvijek ovo sebi nije oprostio!

Pročitajte ovu emotivnu priču o muškarcu koji je tražio razvod od svoje žene.

Došao sam kući, a moja žena je pripremala večeru. Uhvatio sam je za ruku i rekao: „Želim razvod“. Ponašala se kao da me nije čula, a onda je tiho upitala: „Zašto?“
Izbjegavao sam odgovor, a to ju je razbjesnilo. Pobacala je tanjire i povikala: „Kakav si ti to čovjek? Prestali smo pričati, a ja nisam mogao da joj kažem pravi razlog zašto sam želio razvod. Nisam je više volio, sada volim Jane.
Zbog krivice sam joj rekao da može da zadrži kuću, auto i 30% udjela u mojoj firmi. Odbila je sve i očigledno je bila uvrijeđena. Plakala je, bila je u lošem stanju.
Sljedeći dan sam je zatekao kako nešto piše,a onda mi je rekla svoje uslove za razvod. Nije željela ništa od mene, ali me zamolila nešto.

Zatražila je da mjesec dana živimo kao da je sve normalno. Rekla je da naš sin ima sada testove u školi i da ne bismo trebali dozboliti da razvod utiče na njega.
Ono što je još zatražila mi je bilo suludo. Tražila je da je u toku ovih mjesec dana, svako jutro prenosim preko praga kao na dan vjenčanja.
Prvi put kad sam je prenio, naš sin je bio radostan i povikao je: „Tata drži mamu u naručju“.Ona mi je samo šapnula: „Ne govori našem sinu za razvod.“

Drugo jutro kada sam je držao u naručju, primjetio sam mnoge stvari na ženi usa kojom sam bio u braku deset godina. Primjetio sam njene bore, poneku sjedu i opet osjetio krivicu jer je povrjeđujem.
Petog i šestog dana sam primjetio da još uvijek nešto osjećam prema njoj, da me još uvijek privlači. Naš sin je bio sretan gledajući tu našu rutinu i sam je govorio: „Tata, vrijeme je da preneseš mamu preko praga“.
Kada je prošlo mjesec dana, shvatio sam šta moram uraditi. Otišao sam do Jane i rekao da je ostavljam jer i dalje volim svoju ženu. Zatim sam kupio cvijeće i krenuo svojoj ženi. Na Poruci sam napisao: „Nosit ću te dok nas smrt ne rastavi“.
Stigao sam kući sa cvijećem u rukama i osmijehom na licu. Šokiran, saznao sam šta se desilo dok me nije bilo. Moja žena je umrla nakon mjeseci borbe sa rakom.

Naravno, ja sam bio previše okupiran baveći se sa Jane, da bih to mogao primjetiti. Znala je da joj nije ostalo baš puno vremena i željela je zaštititi našeg sina od svega. Makar u očima našeg sina, ostao bih dobar otac.
Nekada ne primjećujemo šta se dešava ljudima oko nas, nekada ti ljudi vode teške borbe kojih mi nismo ni svjesni. Nismo ih svjesni jer se bavimo samo svojim problemima, a saznanje nam stigne kasno i onda ostaje samo kajanje.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *