Seks ili ljubav

Tražimo pravi odgovor: Da li je seks najbolji način da pokažete ljubav?

Muškarci su se oduvek žalili na manjak seksualne želje kod partnerke ali, da li je i danas tako? Jedna kolumnistkinja iznela je svoja zapažanja o ovom fenomenu.

Prevelika želja za seksom bila je njen način da svom partner pokaže privrženost i ljubav. Između njih je postojala neverovatna hemija, koja joj nije dozvoljavala da skine ruke sa njega. Ali, njen partner je hteo više i nije želeo da se njihova veza bazira isključivo na seksu. Bila je potpuno zbunjena. Kada je seks postao pogrešan način za iskazivanje ljubavi? Kada je vođenje ljubavi prestalo da znači: “Volim te”?

Ona misli da je seks savršeno validan način za iskazivanje emocija u vezi. U njemu nema ništa pogrešno, i to je način da nekome pokažete ljubav. Seks je podsetnik ljubavi koju osećate jedno prema drugom, i njegovo upražnjavanje podseća vas na emocionalnu bliskost.

 

SVE STRANE SEKSA

Seks ne mora da bude manje intiman od držanja za ruke. Kako ona kaže, seks ne mora da bude manje intiman od držanja za ruke.

Nećete slučajno zagrliti potpunog neznanca i nećete se maziti sa nekim prema kome ništa ne osećate. Ali, lako biste mogli da imate neobavezan seks sa nekim koga ste tek upoznali.

Međutim, tu je i druga strana seksa. Seks je uglavnom viđen kao proizvod animalističkih pobud,  ali je jako važno napraviti razliku između neobaveznog seksa i seksa sa partnerom sa kojim ste u vezi. U vezi, nisu više bitni orgazmi već uzajamno zadovoljstvo i duboka ljubav.

A seks bez obaveza ima više povoda. Može biti više proizvod požude nego ljubavi.

 

SEKS I LJUBAV – GDE JE ISTINA?

Seks ne mora da bude JEDINI način  kojim pokazujemo ljubav. Pa su  suštini oboje su na neki način u pravu.

On je bio u pravu da seks ne mora da bude jedini način kojim se iskazuju emocije što ona nije razumela jer nikada ranije nije bila zaljubljena. Pre ove veze, seks je bio način da se poveže sa partnerom i ugasi svoje seksualne želje. Ali, kada se pojavila ljubav, naučila je da postoje drugi načini da pokaže svoja osećanja.
Ne postoji tačan ili pogrešan način da se pokažu emocije. Uz malo više razumevanja i uzajamnog poštovanja, možda možemo da pokušamo da uspostavimo bolju ravnotežu.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *