Sinan Sakic

TRAGEDIJA KOJA JE OBELEŽILA ŽIVOT Sinan se svaki put gušio u suzama kada bi pevao pesmu “Sine moj”

Znalo se da Sinan često plače dok peva, snimci sa koncerata to jasno pokazuju, ali postoji ta jedna pesma koju peva i plače – drugačije, ličnije, dirljivije, a u pitanju je numera Muharema Serbezovskog “Sine moj”.

Naime, sin Sinana Sakića, Rašid Sakić, pravosnažno je osuđen na 12 godina zatvora jer je ubio Dragoljuba Despotovića, i pokušao da likvidira Radomira Lazića 22. maja 2002. u Loznici. Kada je čuo da mu je sin umešan u zločin, Sinan je plakao i sve za života suze su zbog toga lile niz njegovo lice. A naslednika je u zatvoru posetio svega jednom. Smatrao je – Svako neka nosi svoj teret.

Naime, u novembru 2017. Rašid Sakić osuđen je zbog izvršenja krivičnog dela teško ubistvo u pokušaju na kaznu zatvora od 12 godina, dok je Radomir Lazić zbog pokušaja ubistva Sakića osuđen na kaznu zatvora od godinu i po dana.

Sakić je proglašen krivim što je 22. maja 2002. u Loznici, sa umišljajem pokušao da ubije Despotovića i Lazića. On im je prišao, nazivao ih pogrdnim imenima i odmah započeo tuču sa Despotovićem. U toku tuče ispalio je više hitaca iz svog pištolja u pravcu obojice, pisalo je tada u izveštaju. Jedan od metaka pogodio je Despotovića, nanevši mu povrede usled kojih je odmah preminuo, dok je Lazić uspeo da pobegne sa lica mesta nepovređen.

Lazić je osuđen jer je sa umišljajem pokušao da ubije Sakića, pošto je tokom tuče u Sakića ispalio više hitaca i lakše ga povredio.

Sinan Sakić je u jednom intervjuu ispričao da se to dogodilo dok je on bio na nastupu u Švajcarskoj.

– Počeo sam da plačem. Ja sam profesionalac. Na nastupu sam, smejem se, a kad siđem dole plačem ko malo dete. Bilo me je sram da izađem na ulicu – iskreno je govorio pevač koji je tada priznao da je sina u zatvoru posetio samo jednom.

– Kad sam se vratio iz Švajcarske sin mi je bio u bolnici. Nisam otišao da ga posetim. Bio sam povređen. Bilo mi je žao, kako je moglo da dođe do takve situacije između njih dvojice? Spavali su zajedno. Kako je to moglo da se desi? Rekao sam: “Ni u snu ne idem.” Samo jednom u životu sam otišao kod njega u zatvor. Svako neka nosi svoj teret. Ako mu nešto bude trebalo, ja ću mu dati, poslaću mu, ali više neću dolaziti – govorio je Sinan Sakić.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *