Tajson i Tramp

TAJSON JE POSUMNJAO DA GA ŽENA VARA SA DONALDOM TRAMPOM: Čuveni NOKAUTER je tada seo u svoj BMW i uradio nešto potpuno SULUDO (FOTO)

Malo poznat detalj iz života legendarnog bokserskog šampiona i aktuelnog predsednika SAD.
Iako na prvi pogled deluje neverovatno, bokserska legenda Majk Tajson se već tri decenije poznaje sa 45. predsednikom SAD Donaldom Trampom i to ne samo na nivou javnih ličnosti od kojih je svaka uspešna u svom poslu, već i više od toga. Blizak odnos tadašnjeg najboljeg boksera planete i poslovnog čoveka razvio se u Trampovom Plaza hotelu u Atlantik Sitiju gde je Tajson branio titulu protiv Majkla Spinksa. Minut i po je bilo potrebno Gvozdenom Majku da nokautira Spinksa, a tek nešto duže da posle meča otpusti menadžera Bila Kejtona i angažuje Trampa kao savetnika.

Tramp je iskoristio priliku da se u javnosti neprekidno hvali svojim novim drugarom, objašnjavajući novinarima da je Majk znao kako da koristi strah i bes kao psihološko oružje. Neki britanski mediji će skoro tri decenije kasnije tvrditi da je Trampova taktika ismevanja koja mu je i donela pobedu na predsedničkim izborima 2016. naučena upravo od Majka Tajsona.

– Majk bi rekao nešto u stilu ’’Kad ga udarim, on vrišti kao žena’’ ili ’’Želim da mu nabijem nos u mozak’’. Nadao se da bi novinari mogli da objave njegove reči koje će pročitati njegov naredni protivnik i već se unapred predai – napisao je Tramp u svojim memoarima ’’Preživeti na vrhu’’ iz 1990, ističući da su novinari igrali Majkovu igru jer su takvi komentari prodavali novine.

Kako je uopšte došlo do susreta i upoznavanja Trampa, sina milionera i Tajsona, sitnog kriminalca koji je odrastao bez oca i kojeg je odgajila nasilna majka nije poznato, ali to nije sprečilo Gvozdenog Majka da sadašnjeg predsednika SAD ubaci u svoj stručni štab 1988. Iako na prvi pogled toliko različiti, imali su i sličnosti – obojica su bila motivisana da u svojim oblastima dominiraju sa mnogo samopouzdanja.

Ipak, odličan odnos je veoma brzo postao problematičan. Početkom februara 1988. Tajson je oženio glumicu Robin Givens. Posle spontanog pobačaja u maju iste godine počeli su problemi u braku, a Tajson je čak ubedio sebe da ga supruga vara upravo sa Trampom. Tokom žučne svađe, pobesneli Tajson je nekoliko puta upitao Trampa ’’Da li je…š moju ženu?’’, što je današnji predsednik SAD negirao tvrdeći da mu tako nešto nikad nije palo na pamet. U bizarnom preokretu, Tajson je nešto kasnije posle svađe svoj BMW zakucao u drvo potpuno trezan u nečemu što se smatra pokušajem samoubistva, a spekulisalo se da je Tajsonova paranoja po pitanju Trampa bila jedan od uzroka.

Mada je njihov odnos godinama bio prilično trusan, ispostavilo se da međusobo poštovanje nije izbledelo vremenom. Štaviše, kada je Tramp saopštio nameru da se kandiduje na izborima za predsednika, Tajson je rado promovisao njegovu kandidaturu. Gvozdeni Majk međutim nikad nije saznao da li su njegove sumnje skoro tri decenije ranije bile opravdane ili ne.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *