LEpa Lana

Svi su je upoređivali sa Lepom Brenom, a onda je zbog PRETNJI UBISTVOM koje je dobila od KOLEGE pobegla u Ameriku sa detetom

Pokojni Milorad Ilić Minimaks dao joj je nadimal Lepa Lana, bila je pandan Lepoj Breni i žestoko je tresla muzičku scenu osamdesetih. Ipak, jedan čovek je “kriv” što uspešnu karijeru nije nastavila već je pobegla “preko bare”.

U pitanju je pevačica Gordana Lana Adamov koja je izazvala bum na muzičkoj sceni, ali joj to, izgleda, nije bila sudbina.

– Te davne 1983. godine snimila sam svoj prvi album “Ja sam Lana”, a za to je najzaslužniji Milutin Popović Zahar, koji me je i otkrio. On se posvađao sa Lepom Brenom i “Slatkim grehom”, prekinuo saradnju s njima, pa je kao pandan Lepoj Breni otkrio mene, a nadimak Lepa Lana nadenuo mi je pokojni Minimaks. Posle prvog albuma i uspeha koji sam doživela, povukla sam se sa javne scene, a najveći razlog tome bile su otvorene pretnje kolege koji je rekao da će ubiti i mene i moje dete ako ne prestanem da snimam albume. Taj čovek mi je otvoreno pretio, a sada kada se sretnemo, on je sav divan, čak me i zagrli. Jednostavno, nisam trpela autoritete, imam stav i karakter koji nije mogao da podnese naređenja. Sve sam prekinula i otišla u Ameriku – rekla je jednom prilikom Gordana Lana Adamov.

Iako je ideja bila da ona zaseni Lepu Brenu, te da joj bude konkurencija, njih de su u odličnim odnosima i danas.

– Upoznale smo se u jednom hotelu, u kome je ona započela svoju karijeru i u to vreme bila je ono što je narod u Srbiji voleo, rasna žena sa svim atributima. Bila je divna i lepo smo se slagale. Nisam želela da me porede s njom, želela sam da budem drugačija, bila sam svoja. Kada se sretnemo, lepo se ispričamo – ispričala je Lana u jednom intervjuu.

Ona nikada više nije izdavala albume, ali je nastavila da se bavi pevanjem.

– Od 1996. godine nastupam i u Americi i u Srbiji. Radim sa suprugom koji svira harmoniku. Moj život ne bi imao smisla kada bih radila nešto što ne volim – ispričala je ona u intervjuu.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *