Darko Lazic

SVESTAN ŠTA JE URADIO Darku Laziću TRAJNO ODUZIMAJU VOZAČKU, a evo šta ga sve čeka u narednom periodu

Kako saznajemo, zbog 12 prekršajnih prijava koje je napravio u proteklih pet godina, Darku Laziću će trajno biti oduzeta vozačka dozvola i moraće ponovo da polaže testove.

Budući da Zakon o saobraćaju u Srbiji propisuje da nakon sakupljenih 18 kaznenih poena sledi oduzimanje vozačke dozvole, pevaču koji se trenutno nalazi na lečenju u banji u Mladenovcu, u toku sledeće godine biće trajno oduzeta dozvola. Kako bi dobio novu, moraće ponovo da podnosi zahtev za dobijanje dozvole.

– Darko od 2013. godine ima evidentirano oko 12 prekršajnih prijava i sve su uglavnom slične. Većina prekršaja je za brzu vožnju i vožnju bez vozačke dozvole, što spada među najveće kazne kada je saobraćaj u pitanju.

Manji procenat su one za nepropisno parkiranje, a ima čak i jedna koju je dobio jer nije želeo da otkrije ko je vozio automobil registrovan na njegovo ime, a koji je prošao kroz crveno svetlo na semaforu. Darko je u nekoliko navrata vozio i neregistrovano vozio i bez adekvatne dozvole – kaže za naš list izvor i dodaje:

– Vozačka dozvola oduzima se nakon sakupljenih 18 poena. Budući da Darko ima 12 prekršajnih prijava, čak i ukoliko neka zastari, on je sakupio dovoljan broj poena za oduzimanje dozvole – dodaje naš izvor upućen u Zakon o saobraćaju.

Darko će, nakon što ostane bez dozvole, moći da podnese zahtev za izdavanje nove, ali će za istu morati ponovo da polaže testove. Međutim, tek nakon što mu sve zabrane isteknu.

– Nakon što mu oduzmu dozvolu, on može da zatraži da dobije novu i to tek kada sve zabrane za upravljanje vozilom prođu. Zahtev se podnosi Agenciji za bezbednost u saobraćaju, a obuka za upravljanje vozilom traje 10 dana. Sam proces koji obuhvata dostavljanje zahteva, obuku i izdavanje nove saobraćajne dozvole traje tri meseca. Darko će, takođe, u čitavom tom procestu morati ponovo da polaže testove – dodaje naš izvor.

Ako položi testove i odobri mu se zahtev za dobijanje dozvole, Darko će ponovo moći da upravlja vozilom.

– Ako mu se izda dozvola, limit za sakupljanje kaznenih poena neće biti 18, već se smanjuje za tri. Limit za oduzimanje vozačke dozvole tada će biti 15 kaznenih poena. Zakon je takav da se svaki naredni put kada se oduzme i ponovo dobije dozvola, limit za kaznene poene umanjuje za tri boda – završava naš izvor.

Inače, Darko je rekao da je svestan toga šta je 23. oktobra uradio.

Svi Lazićevi prekršaji

27. 11. 2013. Vozio automobil istekle registracije

19. 3. 2015. U Beogradu, van naseljenog mesta, vozio 80 kilometara na sat više od propisane brzine u tom delu prestonice

20. 4. 2015. Vozio bez vozačke dozvole i pod zabranom vožnje

22. 5. 2015. Vozio pod zabranom

7. 7. 2015. Dva prekršaja vožnje pod zabranom i bez vozačke dozvole

11. 8.2016. Nepropisno parkiranje u Beogradu

22. 11. 2016. U mestu Umčari vozio je 20-40 kilometara na sat brže nego što je propisano u tom delu saobraćajnice. Istoga dana napisana mu je i prijava zbog vožnje bez adekvatne vozačke dozvole

26. 11. 2016. Komunalna policija mu napisala kaznu za nepropisno parkiranje na aerodromu u Beogradu

7. 12. 2016. Kažnjen sa 15.000 dinara plus 1.500 dinara troškovi suda što nije hteo da kaže ko je vozio automobil registrovan na njegovo ime, u trenutku kada je prošao kroz crveno svetlo na semaforu. Kaznu još uvek nije platio.

18. 12. 2017. Nepropisno parkiranje u Rakovici

17. 4. 2018. Vožnja bez vozačke dozvole i brza vožnja (u naseljenom mestu vozio od 70 do 100 kilimetara na sat)

23. 10. 2018. Vožnja bez vozačke dozvole i brza vožnja

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *