Jahta

SUPERJAHTE RUSKIH OLIGARHA Godinama se utrkuju čija je NAJSKUPLJA, a SRPSKI ZET je trenutno u finalu (FOTO)

Ruski milijarderi vole da se hvale svojim bogatstvom, a najbolji način da to urade jeste kupovina velikih luksuznih jahti.

Pogledajte u nastavku čime po morima plove oligarsi.

Andrej Meljničenko

Ova “zver od jahte” je u Monaku zasenila sve ostale. Na prvi pogled ona ne liči na jahtu već pre na neki vojni brod. Jahta srpskog zeta je plovilo duže od 140 metara koje se može pohvalitisa osam spratova, bazenom i malim helidromom. Meljničenko (46) vredi 13,8 milijardi dolara, pa se nalazi u top 100 najbogatijih ljudi na svetu.

Oleg Deripaska

Nazvana “Kraljica K”, jahta tajkuna Deripaske je napravljena 2004. godine i dugačka 72 metara. Ima šest velikih kabina i prostoriju sa klavirom. Sve prostorije su bogato ukrašene, pa jahta košta oko 93 miliona dolara.

Roman Abramovič

Bogati vlasnik fudbalskog kluba “Čelsi” uživa na jhti “Eclipse” za koju se veruje da ju je platio 500 miliona dolara 2010. godine. Sa dužinom od 162,5 metara to je druga najduža jahta u privatnom vlasništvu na svetu.

Viktor Vekselberg

Viktor Vekselberg ima oko 14 milijardi dolara, pa mu nije bio problem da za jednu superjahtu izdvoji 150 miliona dolara. Njegovo plovilo je dugačko 78 m i ima 18 prostranih kabina za goste i članove posade.

Vladimir Potanjin

Potanjin poseduje tri superjahte. Jahta “Anastasija” je duga 75,5 metara i vredna oko 100 miliona dolara. Ima 16 kabina.

Ališer Usmanov

Ovo je najveća megajahta na svetu. Zove se “Dilbar” i vredna je 600 miliona dolara. U vlasništvu je ruskog biznismena Ališera Usmanova.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *