Severina

SUD NOVČANO KAZNIO SEVERINU I PORUČIO: “Radiš protiv interesa sina Aleksandra!”

Srpski biznismen Milan Popović se sa pevačicom Severinom Kojić bori za ravnopravno starateljstvo nad njihovim sinom Aleksandrom, a kako prenosi net.hr, splitski sud je pevačici poručio da radi protiv interesa maloletnog Aleksandra i da je upravo ona ta koja vrši nepotrebni pritisak na sud, iako sve vreme za to optužuje oca njenog deteta, Milana Popovića. Severina je i novčano kažnjena zato što oteže sa sudskim procesom što takođe, po mišljenju suda, ugrožava njihovog maloletnog naslednika.

Severina je letos privremenu meru sudije Verice Nikić koja radi pri Opštinskom građanskom sudu u Zagrebu, a po kojoj bi Aleksandar pola godine bio s ocem, a pola s majkom, nazvala “nakaradnom”, te je optužila sudiju da radi u korist Popovića, a suprotno dobrobiti maloletnog Aleksandra.

Iz tog razloga reagovao je i Opštinski građanski sud koji je poslao službeno saopštenje u kojem piše da je upravo pevačica ta koja vrši pritisak na sud i radi protiv interesa sina.

Severina se na odluku sudije Verice Nikić žalila i Županijskom sudu u Splitu. Sud je njenu žalbu prihvatio, ali, kako prenose hrvatski mediji, ne zato što je ta privremena mera na bilo koji način usmerena protiv interesa deteta, već je naglašeno da prvostepeni sud što pre donese pravosnažnu odluku o tome kod kog roditelja će živeti dečak.

Severini je sud koji je prihvatio žalbu poručio da je je potpuno pogrešno shvatila privremenu meru i da njena žalba dodatno opterećuje odnos i produbljuje konflikt između nje i Popovića.

“To je suprotno interesima malog Aleksandra”, poručio je, saznaje net.hr, splitski sud pevačici. Osim toga, naglašeno je kako ni jedna odluka suda o pravu roditelja da viđa dete ne isključuje mogućnost drugačijeg dogovora oca i majke, što je u suprotnosti sa tvrdnjama pevačice da sina sme da nazove samo jednom dnevno i to isključivo u 20 sati. Prema stavu Županijskog suda u Splitu, poželjna je fleksibilnost roditelja kod kog dete živi da omogući njegovo viđanje sa drugim roditeljem i izavn termina koji su određeni sudskom odlukom.

U sudskoj odluci, kako nezvanično saznaje Net.hr, podseća se da Severina zbog svog posla često putuje. Sud je istakao da u takvim situacijama otac deteta ima prednost, odnosno da bi majka trebalo da mu omogući da se stara o detetu ako je on tada u mogućnosti i ima želju. Ipak, za vreme njenihh putovanja, Severininog i Milanovog sina čuvaju neke treće osobe.

Popović je nedavno potvrdio u ekskluzivnom intervjuu da je najveći problem taj što su između njega i Severine odnosi potpuno poremećeni, a komunikacije gotovo da i nema. Uglavnom se dopisuju putem poruka ili mejla.

Novčana kazna zbog otezanja s procesom

U međuvremenu je Severina Kojić kažnjena novčanom kaznom od 3.000 kuna (47.482 hiljade dinara) jer je, nakon što nije prihvaćen njen zahtev za odlaganje u martu prošle godine, tražila izuzeće sudije Nikić.

Naime, Severina se tada nije pojavila na sudu, a baš tog dana je trebalo da sud sasluša nju i Milana Popovića.

Donela je opravdanje za nedolazak na sud i tražila je da se ročište odloži zato što nije tu, ali sudija to nije prihvatila, već je nastavila sa postupkom i odlučila je da ispita samo Milana Popovića. Po mišljenju Severininog advokata to je bio dokaz pristrasnosti kod sudije zbog koga su i tražili izuzeće Nikićeve.

A po stavu suda, zahtev za izuzećem podnet je bez ikakve osnove, s ciljem da se postupak dodatno otegne, što je takođe protivno interesima Aleksandra za kojeg je, ipak, najbolje da se proces što pre reši, pa je Severini i izrečena novčana sankcija.

Njeni advokati uložili su žalbu na tu odluku, ali ju je, kako net.hr nezvanično saznaje, Županijski sud u Splitu nekoliko meseci kasnije odbio.

Kazna za Severinu postala je tako pravosnažna, a ujedno je srušena i njena teza da je sudija Verica Nikić naklonjena Milanu Popoviću.

Inače, u vreme kada se Severina žalila na sudiju na društvenim mrežama pokrenuta je i inicijativa “I ja sam majka” koja je pružila podršku majkama prema kojima je sistem bio nepravedan, a koja je bila velika podrška pevačici. Ipak, grupa se brzo ugasila jer je, kako saznaje net.hr, iskorišćenja kao platforma za blaćenje očeva.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *