Zene u seksu

Šta bi supruge trebale da imaju na umu kada je reč o seksu

1. Seks je Božja tvorevina. On ga je osmislio i dao kao divan bračni poklon muževima i ženama. Seks predstavlja ključni deo Njegovog plana da postanemo jedno putem braka.

2. Za većinu muškaraca, seks je izuzetno važan – i to ne zato što su muškarci perverzni ili bezbožni. Bog se raduje kada muž i šena uživaju u bračnoj intimnosti.

3. Način na koji odreagujete kada vam suprug pokaže želju za intimnim odnosima od kritične je važnosti. Vaša nezainteresovanost govori mu o nedostatku uvažavanja i poštovanja prema njemu. Ne kažem da treba da svaki put prihvatite njegovu inicijativu. Ali ako ga odbijete, objasnite mu zašto vam nije do toga sada, na takav način koji će mu pokazati da ga i dalje želite.

4. Seks je bračna dužnost. To je jedan vid službe jedno drugom u braku. Pogrešno je kada žena koristi seks kao nagradu ili uskraćuje mužu seks da bi ga kaznila. Biblija jasno uči da muževi i žene ne treba da jedno drugome uskraćuju intimnost.

5. Muškarci reaguju na ono što vide. Kako god da vi sebe doživljavate, muškarac je stimulisan prizorom. I opet, Bog je taj koji je muškarce napravio takvim da im se nage žene sviđaju. Jedini zakoniti način da zadovoljite ovu bogomdanu želju vašeg supruga je da mu dopuštate da vas posmatra nagu.

6. Muškarci iz ljubavnih romana i sapunskih opera su izmišljeni. Snažni, osećajni i brižni muškarci, kakvim su oni opisani u većini ljubavnih romana, su izmišljeni likovi. Nijedan suprug ne može prići ni blizu savršenstvu koje opisuje pisac.

7. Kreativnost je dobra stvar. Biblija kaže da je bračna postelja neuprljana. To znači da muž i žena imaju slobodu da istražuju šta im pruža zadovoljstvo i užitak u bračnoj seksualnoj areni. Nijedno od vas ne bi trebalo da bude primoravano na nešto što vam nije ugodno unutar bračnih odnosa. Ali, vatru je moguće rasplamsati raznolikošću i kreativnošću u intimnim odnosima.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *