Srecni u vezi

Srećni parove sebi ne dozvoljavaju ovakve propuste: 7 zlatnih stvari koje se ne dešavaju u uspešnim vezama

Da biste bili srećni u vezi nije dovoljno samo da nešto činite za partnera ili s njim, odnosno njom.

Podjednako je važno da se uzdržite od određenog ponašanja. Terapeuti otkrivaju sedam stvari koje parovi u uspešnim vezama ne rade.

1. Višenedeljno ćutanje
Veoma je loše ako danima ili nedeljama ne razgovarate s partnerom zato što ste se uvredil. U slučaju konflikta neophodno je da razgovarate, a ne da kažnjavate partnera ćutanjem. Takvo ponašanje posle dužeg vremena vodi u mnogo veće probleme.

2. Uskraćivanje seksa kao kazna
Seks ima veoma važnu ulogu u vezi, jer je to način da emocionalnu povezanost izrazite i fizički. Samim tim, ukoliko uskraćivanje seksa primenjujete kao kaznenu meru, partnera kažnjavate ne samo fizički, već i emocionalno. Osetiće se odbijenim i udaljiće se od vas.

3. Zapuštanje fizičkog izgleda
Parovi koji su dugo zajedno skloni su da se zapuste, ugoje, a u kući borave samo u udobnoj trenerci, što nikako ne doprinosi da budu privlačni jedno drugome. Vodite računa kako izgledate i kad ste kod kuće. Doterajte se i usrećite partnera (partnerku).

4. Stalno vraćanje u prošlost
Podsećanje na stare greške sigurno neće unaprediti u učvrstiti vašu vezu.

5. Izbegavanje sukoba
Svađa je važan sastavni element uspešne i srećne veze. Nećete izbeći probleme ako izbegavate konflikte.

6. Televizor u spavaćoj sobi
Zajednički završetak dana važan je činilac srećne veze. Zajedničko gledanje TV-programa može da pričinjava zadovoljstvo, ali televizor ne treba da bude u spavaćoj sobi. Neka to bude mesto gde ćete razgovarati, govoriti jedno drugom lepe stvari i zajedno zaspati – bez buke televizora u pozadini.

7. Nepoverenje
Poverenje je najvažnija tačka u odnosu. Ako ono nije bezgranično, onda nema ni sreće. Ako mislite da postoji povod da sumnjate u partnera, zapitajte se da li je on ili ona prava osoba za vas.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *