Seks sa najboljim drugom

Spavali ste sa najboljim prijateljem – šta dalje?

Prebacivanje prijateljstva sa platonske ljubavi na romantiku, nije nimalo lak poduhvat nakon seksa sa najboljim prijateljem.

Postoji velika šansa da ste spremni da uradite sve za svoje prijatelje, upravo zato što vam je toliko stalo do njih. Ali, šta se događa kada zbog tog posebnog prijatelja, koji vam je do nedavno bio sušta suprotnost onoga što biste vi hteli u krevetu, granice postanu zamagljene i vi ’’slučajno’’ završite sa njim u krevetu?

Seks sa prijateljem nije preporučljiv, ali postoji način da se i to premosti. Pratite naše savete u produžetku, kako biste bili u stanju ili da spasite ono što je ostalo od prijateljstva, ili da to prijateljstvo pretočite u romansu.

1. Ne paničite

Prva stvar koju bi trebalo da učinite nakon seksa sa najboljim prijateljem jeste da se opustite. Ne dozvolite sebi da motate film iznova i iznova, sve dok vam glava ne bude pucala pod pritiskom. Seks sa prijateljem, naročito najboljim, može biti jedna od dve stvari – greška koja nikada, ali doslovno, nikada nije smela da se dogodi, ili početak nove veze koja može samo da napreduje.

Važno je da se setite pre nego što počnete da se opterećujete kako će se stvari nadalje odvijati, kako ste se vi osećali dok je to trajalo. Da li se radi o najboljem seksu u vašem životu, punom intimnosti koju nikada ranije niste osetili, ili o nespretnom i neprijatnom seksu koji nimalo nije prijao? Jednom kada budete bili u stanju da odgovorite na ovo pitanje, možete preći na drugi korak.

2. Vodite onaj ’’neprijatan’’ razgovor sa njim

Nema sumnje da ćete vas dvoje pre ili kasnije voditi taj neprijatni BILI – SMO – PRIJATELJI – A – ONDA – SPAVALI – ZAJEDNO razgovor – naročito ako ste oboje svesni da ćete biti prisutni u životima jedno drugog nakon što se sve završi, bilo na društvenim mrežama, na zabavama zajedničkih prijatelja ili čak u svakodnevnici.

Preporučujemo vam da, kada budete vodili taj razgovor, radite to otvorenog srca i izbegnete pričanje o podizanju odnosa na viši nivo, bez da ste prethodno jedno drugom dali dovoljno vremena da dobro razmislite o novonastalim promenama u vašem odnosu.

3. Dajte sebi malo vremena

Po završetku te vrele i sparne noći i nakon što ste oboje našli put do svojih stanova, želećete da zaobilazite jedno drugo u širokom luku, sve dok ne prođe određeno vreme i oboje ne shvatite šta ovo predstavlja za vaš odnos. Ono što vi osećate prema svom najboljem prijatelju možda nije obostrano, tako da postoji velika šansa da će jedno od vas, ako ne i oboje, završiti povređeno na kraju ove priče.

Neki će pomisliti da bežanje od susreta sa njim nakon svega može biti kontraproduktivno, ali, stvar je u tome što uzimanje vremena za razmišljanje ne znači bežanje. Vi jednostavno dajete potrebno vreme i prostor jedno drugom, kako biste bili pripremljeni za naredni ’’neprijatan’’ razgovor, koji će ovako ili onako uslediti.

4. Utvrdite na čemu ste

Prelazak sa prijateljstva na nešto mnogo više od toga može biti veoma komplikovano. Teško je utvrditi trenutne granice, jer su one koje su dosad bile postavljene, bile upravo one koje su vam najviše odgovarale. Vi i vaš prijatelj već imate određen, platonski odnos, koji može otežati već dovoljno tešku situaciju.

Jedini pravi način da ovo uradite je da razgovarate sa svojim prijateljem i utvrdite šta oboje želite da iz ovoga proizađe. Postoji i velika šansa da oboje želite istu stvar, ali jedini način da to saznate bez imalo sumnje je upravo razgovor sa njim. Na ovaj način ćete doneti odluku zajedno. Ali zapamtite, čak i ako oboje želite istu stvar, to ne isključuje mogućnost da dođe do slomljenog srca.

5. Uverite se da ste svesni u šta se upuštate

Vama je stalo do vašeg prijatelja, što znači da nikada ranije niste dovodili u pitanje seks sa njim ranije. Ali sada, nakon što ste oboje prešli dosadašnje granice, morate biti svesni da to što ste imali predivno prijateljstvo ne mora da znači da ćete imati savršenu vezu. Činjenica je da ste vi bili prijatelji sa razlogom i, ako nikada do sada niste bili u vezi sa njim, i za to mora postojati razlog.

Možete ostati bez najboljeg prijatelja na kraju svega, a to će mnogo više boleti nego presecanje bilo kakvog intimnog odnosa u cilju da sačuvate prijateljstvo.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *