Debeljuca

SPAVAJTE GOLI, SMRŠAĆETE BRŽE: Hit dijeta! Kako da smršate a da ne radite baš ništa!

Ko ne voli da vežba, dočekao je svojih pet minuta jer kilograme možete da izgubite i spavajući!

Na duge staze, to je sjajna metoda, objavio je sajt Brigt side i donosi čak 9 pametnih načina da smršate ne radeći ništa.

Batalite gazirano, popijte proteinsko

Ne pijte sokiće, gazirana i slatka pića nego pred spavanje popijte jedan proteinski šejk jer ćete tako povećati broj kalorija koje telo sagori dok se odmara.

Skromna večera

Večerajte manji obrok, ali nikako pred sam odlazak u krevet jer će ga telo pretvoriti u mast.

Ništa alkoholno

Čaša vina može ili manje pićence u večernjem izlasku, ali posle toga ne treba odmah ići u krevet jer ćete teško zaspati. Planirajte, od pića do sna treba da prođe najmanje tri sata.

U 9 u krevet!

Naravno, ne mora baš u 9, ali je bitno da uspostavite ritam i u krevet odlazite, koliko je moguće, ako ne u isto onda u slično vreme. Ko dobro spava i to 7-8 sati, brže topi i kalorije i salce.

Ne vežbajte pred spavanje da se ne rasanite

Ko vežba, brže se rasani, a to uveče ne treba da radite. Ujutru vežbajte da se razbudite, a veče je namenjeno za odmaranje.

Iz spavaće izbacite TV, telefon, tablet…

Nekome TV pomaže da lakše zaspi, ali svetla i zujanje svih tih uređaja može samo da vam naruši san, zato u krevet idite bez njih.

Rashladite spavaću sobu

Ne spavajte u pretoploj sobi, prevrtaćete se celu noć. Sobu lepo rashladite i provetrite, spavanje na 18 stepeni sjajno je za mršavljenje jer sagoreva više kalorija nego u pretoploj prostoriji.

Spavajte u potpunom mraku

Navucite roletne, isključite TV i slične uređaje, a ne treba vam ni noćno svetlo… Tako se lakše proizvodi melatonin koji omogućava dubok san i brže sagorevanje kalorija.

Spavajte goli!

Ko spava golišav, brže topi salce jer umotani u sve i svašta, posebno u debelo ćebe ili jorgan, nećete moći da sagorite kalorije ako vam je pretoplo.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *