“SKINUO” 1,6 MILIONA EVRA Automehaničar iz Podgorice izveo NEZAPAMĆENU PREVARU u poznatoj crnogorskoj firmi

Podgoričanin Nikola Vujošević (24), koji je bio ključna figura u nezapamćenoj prevari kada je sa bankovnog računa nikšićke kompanije “Roaming Montenegro” “skinuto” 1,6 miliona evra, automehaničar je u jednom od auto-servisa u glavnom gradu Crne Gore.

Za njim policija i dalje intenzivno traga, i još je nejasno, kako je mogao da sprovede u delo izuzetno dobro osmišljeni plan, koji zahteva poznavanje ne samo poslovanje konkretne firme, nego i bankovno računovodstvo.

Vujošević se na misteriozan način, bez znanja pravog vlasnika “Roaming Montenegro”, uspešnog biznismena Dalibora Milovića, upisao kao izvršni direktor firme u Centralni registar privrednih subjekata, i sa pomagačima sa poslovnog računa nikšićke firme u Erste banci, na osnovu falsifikovane dokumentacije, izvršio 33 transakcije odliva novca prema svom i računima ostalih uhapšenih u akciji policije, u ukupnom iznosu od 1.665.793 evra.

Prema rečima izvora bliskog istrazi, Dalibor Milović, ni njegov brat, nikada nisu bili u kontaktu sa Vujoševićem, niti bilo kojim od organizovane grupe.

“Reč je o dobro izvedenoj prevari, tako da moguće da postoji još neko ko je osmislio ceo plan, a da su ovo izvršioci posla. Sumnja se na svakoga od rodbine pa do poznanika, jer neko je bio dobro upoznat sa poslovanjem firme “Roaming Montenegro” koja je jedna od uspešnijih u Crnoj Gori”.

Imajući u vidu da su uhapšeni ljudi sa ili bez kriminalnog dosijea, neki od njih sitni prevaranti, spektakularna elektronska krađa novca, kako je moglo tako nešto da se sprovede u delo.

Porodica Milović intenzivno sarađuje sa Upravom policije, uverena da će se celi slučaj do kraja rasvetliliti.

Članovi grupe, koji su uhapšeni su Nikšićani Dragan Perović (53), Igor Koprivica (27), Darko Mirković (28), Radivoje Perović (25), Dušanka Baošić (33), Slobodanka Bijelović (38), Nikola Vuković (44), kao i Cetinjani Aleksandar Lagator (44), Vasilije Mihaljević (56), Božidar Vujović(64), Dumo Ivanović (19) i Stefan Kovač (21), zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično delo prevara u produženom trajanju.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *