Otrov

Sedam godina sam bila srećno udata: Jedne noći sam se probudila a iznad mene je stajao muž sa baterijskom lampom i ISPLIVALA JE UŽASNA ISTINA zbog koje je u zatvoru

Mendi Bordman iz Indijane mislila je da je u srećnom braku. Onda je u sedmoj godini ljubavi počela da oseća strašan umor i postala je zaboravna. Kada je jedne noći uhvatila muža iznad sebe kako joj u usta sipa čudnu tečnost, sve je postalo kristalno jasno. Ovo je njena priča.

Moja priča počinje kao i većina ljubavnih priča. Bio je to vrtlog strasti sa čovekom kome sam poverila svoj život. Par godina imali smo srećan brak a onda smo počeli da se udaljavamo. Prosto, pojela nas je svakodnevnica – deca, škola, poslovi, sport… i postali smo stereotipna porodica.

Sedam godina je prošlo od našeg venčanja, i ja sam odjednom počela da doživljavam probleme sa pamćenjem. Pored toga, bila sam stalno umorna. Dešavale su mi se čudne situacije a ja pojma nisam imala kako. Recimo, jedne noći sam se probudila sa pilulom u ustima. Nisam se sećala da sam je uzela. Neke druge noći, probudila sam se gola, što je čudno jer nikada ne spavam gola. Počela sam da brinem da sam se pretvorila u mesečara.

Ne samo to, počela sam da sve češće osećam čudan ukus u ustima ujutro. Bilo je vrlo gorko, kao kad imate problem da progutate aspirin. Bila sam sasvim uverena da nešto duboko nije u redu sa mojim zdravljem.

A onda sam se jedne noći probudila i zatekla muža kako stoji iznad mene. Imao je nešto čudno u jednoj ruci, a u drugoj je držao baterijsku lampu uperenu u moje lice. Kada je video da sam budna, probao je da nešto sakrije ispod dušeka. Posle mnogo guranja, uspela sam da ga odgurnem i pogledam šta je to. Bila je to posudica sa nekom mutnom tečnošću. Pitala sam ga šta je to. Posle mnogo rasprave slomio se i priznao mi da meša lekove za smirenje i spavanje i daje mi ih kad spavam. Zbunjena, pitala sam ga zašto mi daje lekove za spavanje kada već spavam. Rekla sam mu da to više ne radi, on je rekao da neće i verovala sam mu.

U narednih par godna, još par puta sam ga uhvatila da mi daje tu tečnost. Svaki put bih ga preklinjala da prestane, i on bi me uveravao da hoće, i da to radi iz najbolje namere.

Onda je jednom zaborvio telefon kod kuće. Pregledala sam šta ima na telefonu i videla ono što nikako nisam očekivala: snimak na kome moj muž ima seks sa mnom dok ja spavam dubokim snom. Ukupno je bilo tri takva snimka, a ja sam na svakom izgledala kao mrtva.

Kako nisam znala da mi se to dešava? Kako se nisam probudila? Onda mi je postalo jasno – sve ima veze sa tom mutnom tečnošću. Davao mi je da se ne bih probudila. Koliko se ovo puta desilo? Pojma nemam. Bila sam užasnuta i preplašena. Osećala sam da nešto nije kako treba, ali nisam znala šta.

Prebacila sam sebi snimke da bih imala rezervne kopije i onda rekla mužu da znam sve. Ponašao se kao da nije uradio ništa posebno, a onda me izmanipulisao uverivši me da mi ionako niko neće verovati, čak i ako pokažem slike. Uskoro smo se razveli i on se odselio. I iako sam nastavila sa svojim životom, osećala sam da bi ipak trebalo da nekom kažem. Zatrpala sam se gomilom knjiga o samopomoći i redovno išla kod psihologa.

Jednog dana, moj sin i ćerka je trebalo da idu kod oca. Sin je tog vikenda svakako imao rekreativnu, što znači da bi ćerka bila sama sa ocem. I odjednom, kada me je to uznemirilo, konačno sam ukapirala da je ono što je meni radio apsolutno pogrešno. I ako je tako nešto mogao da uradi svojoj ženi, mogao je i ćerki. Morala sam da pokažem svima kakav je monstrum.

Predala sam kopiju snimaka policiji i ispričala im sve. U naredne tri godine sudski sam se borila sa čovekom kome sam nekada davno poverila svoj život.

Konačno je na proleće prošle godine stigla presuda – osuđen je za silovanje i devijantno i kriminalno ponašanje. Konačno sam bila slobodna od njegovih laži i manipulacija. Konačno sam bila zaštićena kao i moja deca. Barem sam tako mislila.

Dve nedelje nakon što mu je izrečena presuda usledio je potpuni šok. Iako je osuđen za šest napada na mene, nije ni dan proveo u zatvoru. Bio je u kućnom pritvoru. Kako je to moguće? Kako neko može da sa silovanjem prođe uz kućni pritvor? I ne samo to, sudija me je posavetovao da oprostim mužu jer je, iako je bio loš muž, dobar otac.

Bila sam užasnuta i pala sam u žestoku depresiju.

Dva meseca kasnije, prekršio je svoju uslovnu kaznu i konačno je završio u zatvoru, ovog puta na pet godina. Pre par meseci je pušten. Ja se i dan danas borim sa depresijom i stidom, kao i sa gađenjem. Svakog dana se trudim da budem pozitivna, ali se svakog dana borim i da objasnim ljudima da je silovanje u braku moguće i svakodnevnica mnogih žena. Zato pišem ovo, da objasnim ženama u sličnoj situaciji koje mi se obraćaju za pomoć, da moraju da progovore otvoreno. Sve dok sve ne progovorimo, ljudi će govoriti da u braku nema silovanja. I ako ovaj tekst pomogne samo jednoj ženi meni će to biti dovoljno.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *