Otac sa 13 godina

Sećate se priče o dečaku koji je postao OTAC SA 13 GODINA? Dogodio se NEVEROVATAN OBRT

Priča o trinaestogodišnjaku koji je postao otac u sebi ima sve elemente sapunice – ljubav, skandal, izdaju, neočekivani obrt, ali i važnu poruku i upozorenje.

Alfi Paten (13) je 2009. godine postao otac devojčice Mejsi Roksen.

– To je bilo ludo vreme. Držati Mejsi u svom naručju po prvi put bilo je neverovatno iskustvo. Bio sam previše neiskusan da bih shvatio posledice toga što sam mlad roditelj, ali mi se dopadalo da je držim u naručju i odmah sam je zavoleo – govorio je Alfi.

Majka, Šantel Stedmen imala je samo 15 godina kada je rodila Mejsi, a Alfi je ubrzo postao poznat kao najmlađi otac u Britaniji, te ga mediji nisu ostavljali na miru.

-Gde god da sam otišao, ljudi su znali ko sam ja. Nisam mogao da napustim kuću nedeljama. Nisam ni u školu išao – navodi ovaj mladić.

Novinari su postavljali najrazličitija pitanja, a jedno od njih bilo je i da li će moći devojčicu finansijski da obezbedi, na šta je Alfi upitao – šta su to finansije?

U međuvremenu, njegova majka, Nikola, bila je očajna, jer nije mogla da veruje da njen sin kojem tada ni glas nije mutirao može postati otac. Takođe, kada bi ga pitala kako je do svega toga došlo, on bi odbio da govori, pa je sve to navelo na sumnju.

Nikola je insistirala na testu očinstva, budući da je su dva dečaka iz komšiluka izjavila da postoji mogućnost da su i oni roditelji. Stoga, ona je želela da stvar istera na čistac. Test je pokazao da Alfi ipak nije otac. To saznanje ga je potpuno slomilo.

-Plakao sam danima i jedva napuštao svoju sobu. Situacija je dodatno pogoršana, jer nisam nikada više video Mejsi zato što su se Šantel i njena porodica preselili čim su saznali da ja nisam otac – govori nakon svega Alfi.

Ispostavilo se da je otac drugi dečak iz komšiluka, Tajler Barker, koji je u trenutku začeća imao isto 13 godina, a koji je priznao da je izgubio nevinost sa Šantel jedne noći pod dejstvom alkohola. Kasnije je rekao da mu je to bila najveća greška u životu i da bi voleo da je nikada nije ni upoznao, ali i da se to desilo samo jednom i da je mislio da je ona “vodila računa o kontracepciji”.

– Nastavio sam dalje. Porodica je pomogla. Prijatelji su pomogli – izjavio je Alfi.

Tajlerovi prijatelji nisu bili od tolike pomoći.

-Svi moji drugari su me ismevali, ali to nije bilo smešno – govori pravi Mejsin otac.

Mnogi su mislili da su Alfijevi roditelji dobili mnogo novca za brojne članke koji su izlazili, ali oni su to demantovali i dodali da nisu ni sami svesni kako je došlo do toliko priča o njima i ogromne medijske pažnje. Alfi je osam godina nakon toga izjavio da mu je drago da on nije otac i da je od tada imao i nekoliko ljubavi, ali da o očinstvu još uvek ne razmišlja.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *