Saznajte zasto treba da ubacite novcic u zamrzivac pre nego sto izadjete iz kuce

Novci cc u zamrzivac? Zvuci cudno, Ali pogledajt ezasto ga treba ubaciti u zamrzivac pre nego sto izajedete iz kuce.


Većina ljudi jednom do dva puta godišnje napusti svoje kuće i stanove da ode na odmor koji podrazumeva duže putovanje. Bilo da su razlozi odlazak na more, skijanje ili nešto treće, svi su izloženi jednom problemu…
Osim što njihove kuće (u najgorem slučaju) mogu postati meta lopova, problem je i što ne znate šta se točno događalo dok vas nije bilo, a recimo nestanak struje može prouzrokovati i brojne druge posledice kojih niste odmah svesni.
Čak i ako primetite da struje stvarno nije bilo, ne možete znati koliko je dugo nije bilo. Ako je u pitanju duži period može doći i do odmrzavanja hrane, a to znači i do njenog kvarenja. To može biti posebno opasno.
Ipak, postoji način da otkrijete da lije vaša preostala hrana pokvarena.
Potrebni su vam čaša, novčić i voda. Čašu napunite vodom i zaledite je, nakon toga na vrh stavite novčić i ponovno sve vratite u zamrzivač. Ako se kovanica nakon vašeg povratka i dalje nalazi na površini leda, znači da se u zamrzivaču nije ništa odmrzavalo.
Ako se novčić nalazi duboko u ledu ili na samom dnu čaše, znači da su se namirnice u zamrzivaču odmrzavale pa ponovo zaledile i da bi bolje bilo da je bacite i ne jedete.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *