Blizanci

Rodila je blizance, a između njih je TRI GODINE RAZLIKE: Svi misle da je nemoguće, a OVAKO SE TO DOGODILO

U svojoj petoj deceniji jedna žena je odlučila da zatrudni uz pomoć banke sperme i za to je dala prilično novca. Ništa ne bi bilo neuobičajeno da ona nije potom rodila blizance s tri godine razlike.

Britanka Samanta Mekonel (46) oca svoje dece sama je izabrala u Evropskoj banci sperme i za to je potrošila 12.000 funti i konačno ostvarila san da postane majka. Ona danas ima petogodišnju Grejs i jednoipogodišnjeg Rorija, koji su zapravo blizanci.

Začeti su tokom istog postupka – spajanja maminih jajašaca sa spermom donora, 35-godišnjeg studenta iz Danske pod imenom Lens. Deo embriona je tada zamrznut, a iz jednog je nastala njena ćerka koju obožava.

Kaže da, iako je razlika među njenim dvojajčanim blizancima više od tri godine, vrlo su povezani.

– Čudesno je imati blizance koji su rođeni s nekoliko godina razlike. Imaju isti nestašni osmeh i vrlo su bliski. Rori je živahan dečačić, a Grejs je njegova zaštitnički nastrojena starija sestra – kaže ponosno ova samohrana majka, koja ne bi mogla da zamisli život bez dece. O tome da postane majka ozbiljno je počela da razmišlja kada je imala 38 godina. Prekinula je desetogodišnju vezu, a želela je decu.

– Nisam želela da odgajam dete s nekim koga ne poznajem dobro, to mi je bilo previše rizično. Odlučila sam da budem samohrani roditelj i otišla sam u kliniku– ispričala je ona. Takođe, nije želela da donor bude anoniman kako bi ga deca jednog dana upoznala, kada budu punoletna.

Međutim, nije sve išlo glatko kako je planirala. Kaže da je bila skrhana jer prvi pokušaj začeća nije uspeo.

– Drugi proces je bio zahtevniji i naporniji. Davala sam sebi tri hormonske injekcije dnevno i dobila lokalnu anesteziju kada su vadili jajašca. Oplodili su sedam mojih jajašaca spermom donora, a dva zametka su vratili u matericu. Ostale su zamrznuli – ispričala je.

Da je napokon trudna, saznala je četiri dana nakon 40. rođendana. Bolji poklon nije mogla poželeti.

– Plakala sam kada se rodila, kada sam je videla. Konačno sam bila majka – rekla je.

O drugom detetu je počela da razmišlja posle 43. godine, želela je da Grejs ima brata ili sestru. Tako je posle još jedne posete klinici na svet došao Rori. Ipak, njemu je ubrzo dijagnostikovana retka bolest u vezi s varenjem. Doktori su ga hitno operisali i jedva mu sasli život.

– Ova deca su tehnički dvojajčani blizanci jer su istovremeno začeta istim jajašcima i istom spermom – objasnila je ovaj fenomen doktorka sa klinike na kojoj je Samanta bila.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *