Patike

Razrešavamo stari mit! Da li postoji veza između dužine stopala i dužine pen*sa?

Znate kako se kaže u narodu…

Velika stopala, velike čarape, kaže jedna šaljiva izreka. Ali, da li postoji veza između dužine stopala i dužine polnog organa? Mi smo pokušali da vam pružimo odgovor na ovo prilično uvreženo mišljenje.

Studija koja je sprovedena na Univerzitetu Koledž London a objavljena u magazinu British Journal of Urology International nije otkrila jasnu vezu između dužine penisa i dužine stopala.

U navedenoj studiji učestvovalo je 104 pacijenta različitih starosnih uzrasta iz Londonske klinike za urologiju gde su doktori merili dužinu penisa u opuštenom stanju. Sve dužine penisa su merene i zabeležene kao i starosna dob ispitanika i broj obuće koje nose.

Rezultati su pokazali da je prosečna dužina opuštenog i rastegnutog penisa 13 cantimetara, najveća iznosi 18 cantimetara a najmanja 6 cantimetara. Prosečan broj obuće kod ispitanika je iznosio 43 po evropskom brojenju. Naučnici koji su bili deo ovog istraživanja nisu pronašli korelaciju između dva broja.

“Mnogi ljudi veruju da se veličina penisa može odrediti posmatrajući različite delove muškog tela, a među njima je i dužina stopala. Sposobnost da se odredi dužina i obim penisa prema broju obuće koju nosite je ništa više od obične zablude.”, kaže se u zvaničnom izveštaju studije.

S druge strane, jedna korejska studija je otkrila da postoji veza između dužine prstiju i dužine penisa. U istraživanju muškarcima starijim od 20 godina merena je dužina kažiprsta i domalog prsta kao i polnog organa. Rezultati su otkrili da značajna razlika u dužini između ova dva prsta u korist domalog prsta uglavnom znači da taj muškarac obdareniji od proseka.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *