RAVNO SILOVANJU: Bizarni seksualni trend sve popularniji u svetu!

Nije uopšte naivno… Aleksandra Brodski je studentkinja Pravnog fakulteta na Univerzitetu Jejl i apsolutno je upućena u sve što je vezano za fenomen “stiltovanja” . Kako sama priznaje, ovoj pojavi se pridaje nedovoljno značaja, a može i te kako uticati na reproduktivno zdravlje miliona ljudi.

Stiltovanje je postupak pri kome partner u nekom trenutku seksualnog odnosa, skida kondom bez znanja osobe sa kojom vodi ljubav. Brodski upozorava da se na taj način obostrano zadovoljstvo, trenutno pretvara u seksualni napad i atak na integritet drugog partnera.

– Kondom pre svega štiti učesnike seksualnog odnosa od mnogobrojnih opasnosti ali i od neželjene trudnoće. Skidanje kondoma bez znanja seksualnog partnera, teška je povreda dostojanstva i autonomije – tvrdi Brodski.

Prema njenim rečima, veliki broj žena je prilikom poziva SOS telefona gde se može prijaviti seksualno nasilje, govorilo upravo o ovom neprihvatljivom postupku.

– Jedan od mojih ciljeva je da se ovakvi slučajevi počnu procesuirati, ali i mogućnost da žene koje su pretrpeletraumu, podele svoje iskustvo. Mislim da bismo tako napravili jasnu razliku između neprijatnosti i seksualnog nasilja – kaže Brodski a prenosi Hafington post.

Švajcarski sud je osudio muškarca za krivično delo silovanja, jer je bez znanja i pristanka svoje partnerke skinuo kondom u toku seksualnog odnosa, piše britanski Miror.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *