Rakun

Rakun joj pojeo nos, usnu i uši pre 14 godina: Danas izgleda OVAKO

Šarlot je imala samo tri meseca kada joj je rakun pojeo pola lica. Ona je veći deo života provela u bolnici i jedva je ostala živa.

Devojčica Šarlot Pons iz Mičigena i njen brat su još kao bebe ostali siročići. Usvojili su ih rođaci, jer je kućni ljubimac njihovih roditelja – rakun, devojčici pojeo pola lica.

Nesreća se dogodila tako što joj se kao bebi u kolevci prosulo mleko po licu, jer bočica nije bila dobro zatvorena. Životinja je na taj način bila izazvana i dogodila se nesreća, nakon koje su njeni roditelji izgubili starateljstvo nad decom.

Šarlot danas ima 14 godina i prošla je kroz mnoštvo rekonstruktivnih operacija.

– Ona je borac. Nikada nije zaplakala i posle nijedne operacije se nije žalila – navodi njen hirurg Dr Kungkirt Čejst, koji je dosad operisao čak osam puta.

Nedavno su joj rekonstruisali uvo, uzevši tkivo iz stomaka, a sama operacija je trajala 90 minuta. Od tog istog tkiva ona je dobila usne i desni ugao brade.

– Šarlot je umetnica – izjavila je njena tetka Šeron, koja je zajedno sa svojim suprugom Timom usvojila devojčicu i njenog brata nakon što je biološkim roditeljima oduzeto starateljstvo zbog incidenta sa rakunom.

Tinejdžerka se nadala da će moći da nosi minđuše još posle operacije koja je izvršena pre tri godine, ali to tkivo se pocepalo. Sada joj na ruci raste tkivo koje će postati njeno novo uvo.

– Nju sada čeka preko 50 minđuša kod kuće, koje će moći da nosi nakon poslednje operacije – navodi doktor Čejst, sa kojim je Šarlot izbegavala kontakt očima veoma dugo.

– Pet godina je trebalo da prođe da bismo se povezali – navodi on.

Zbog rada na rekonstrukciji Šarlotinog lica, doktor Čejst je dobio i nagradu, a troškove operacija pokriva osiguranje.

Devojka je dugo godina bila u depresiji i ima veoma mali krug prijatelja.

Šarlot danas sanja o tome da postane biomedicinski inženjer, da bi jednog dana mogla da unapredi proteze za ljude sa nedostacima.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *