Goran Bregovic

PROLAZNICI ŠOKIRANI Goran Bregović šeta ulicom u PIDŽAMI I PAPUČAMA

Susedi kažu da je muzičar toliko opušten da ga je baš briga kako izlazi do prodavnice i otkrivaju da je zbog žalbe komšija promenio džip koji je vozio jer je zagađivao okolinu.

Kako Goran Bregović retko daje intervjue u kojima malo priča o sebi, kakav je iza kamera, odlučili smo da se u to sami uverimo. Velelepnu vilu u kojoj živi u srcu Senjaka, gde ima još nekoliko nekretnina, nije bilo teško naći, ali komšije koje bi pričale o njemu jeste.

Sakriven iza zidina svog doma, Goran retko izlazi, ali kada to čini, ne vodi računa o svom stajlingu, pa smo ga zato još na početku naše misije uslikali u bademantilu i pidžami kako sa arhitektama hoda od kuće do objekta koji gradi.

U ovom izdanju, sa sve japankama na nogama, prošao je nekoliko ulica, ne obraćajući pažnju na to što je raščupan jer je tek ustao iz kreveta. Komšije su nam potvrdile da mu je ovo prirodno stanje.

– Briga njega da l‘ je u pidžami, go do pasa ili u šortsu, on ide gde poželi u tom trenutku. Gradi nekoliko kuća ovde na Senjaku i takav obilazi gradilišta ili ide do prodavnice. Šta ga briga ko će šta reći – kaže komšinica koju smo sreli u prolazu dok nam susetka Anka otkriva malo više.

– Kada se doselio, vozio je neki drndavi džip koji je ispuštao užasne izduvne gasove. Sretnemo se mi u samoposluzi i održim mu ja predavanje. Kažem mu: “Slušaj, komšija, znam da si za ekologiju, ono drndalo vozi tamo gde živiš u svetu. Nemoj ovde u Srbiji da ga voziš”. To je bio jedan stari drndavi džip, što biste vi mladi rekli, izgledao je kul, ali je zagađivao sve nas ovde. I da vam kažem, poslušao me. Nije se srdio ni ljutio, ubrzo je kupio novi auto – kaže Anka.

– Inače, nikakve drskosti nema u njemu. Imao je velikih problema sa nekom američkom školom. Dugo su gradili, a Brega je želeo mir. Malo su se raspravljali, ali on je bio u pravu – dodaje ona. Kako je Senjak deo prestonice u kojem žive uglavnom imućni ljudi koji su sebi sagradili vile i opasali ih zidinama, među njima nema komšijskog kafenisanja.

Takav je slučaj i sa Goranom Bregovićem, za kojeg komšinica Mira kaže da je tip osobe koji ne želi da se druži. – Samo znam da su mu dve vile na uglu, ali nikada ga ne srećem. Mi se sa Senjaka ne družimo sa komšilukom, eventualno se mimoilazimo kolima – istakla je Mira, dok Ana otkriva da Goran ima pse o kojima sam brine.

– Sretnem ga kada šeta ljubimce. Moja drugarica je njegova prijateljica, ali nas dvoje ne pijemo kafu. Deluje mi kao okej lik. Kada se sretnemo u samoposluzi, proćaskamo dve-tri reči i to je to – kaže Ana dok komšinici Sneži popularni muzičar deluje umišljeno.

– Nikada se ne javlja, deluje umišljeno. Šta i da nam se javi, mi smo obični smrtnici za njega koji je selebriti – smatra Sneža.

U samoposluzi koja se nalazi u blizini Breginog stana su nam rekli da je ranije dolazio često, u poslednje vreme ređe i da je uglavnom kupovao svakodnevne potrepštine, a ponekad ekskluzivna i skupocena vina.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *