Rasprodaja

Prodavačica otkrila GADNO LICE kupaca na rasprodaji i šokirala Balkan: “Devojka je u kabini uradila OVU GNUSNU STVAR, skoro sam se onesvestila od šoka”

Svakom radniku u prodavnici koji se tim poslom bavi duže vreme, verovatno je bar jednom “pozlilo” od uzrečica “Kupac je uvek u pravu” ili “Kupac je kralj”, jer ono što pojedini kupci rade, sve je osim fer i korektnog, a najmanje kulturnog , reči su prodavačice jedne poznate “high street” radnje u Hrvatskoj.

Ona je za “Glas Slavonije” otkrila koja su to najneprijatnija iskustva i koji postupak mušterije ju je najviše šokirao.

– Ono što nam devojke i žene ostave na kraju radnog dana u prodavnici, može se opisati samo rečju – svinjac! Kabine ostavljaju pretrpane odećom koju su isprobavale, odeća je razbacana po podu, isprljana šminkom, pocepana, izgažena… Satima sve to posle razvrstavamo, čistimo i vraćamo na svoje mesto – priča “Glasu Slavonije” sagovornica. Kada je ječ o krađi, uprkos svim mogućim zaštitama: videonadzoru, obezbeđenju, zujalicama i alarmu pri izlasku iz radnje, pojedini “kupci” su vrlo vešti i uvek pronađu način.

– Najčešće se kradu modni dodaci poput nakita, naočara, donje rublje, ali i odeća i obuća. Događalo se da jednostavno izrežu deo oko zujalice i ukradu majicu, pantalone, košulju. Kradu se i sada popularni “biseri” s odeće i satenske pertle iz cipela. Ne biste verovali šta sve ljudima padne na pamet – prepričava radnica.

Da uvek može gore, svedoči priča o prizoru koji je jednom, ali dovoljno je traumatičan da ga pamti čitav život, zatekla jedna radnica.

– U radnju je ušla devojka sređena od glave do pete. Nije tražila pomoć ni od koga, uzela je skupe farmerke i majice i otišla u kabinu. Svi smo, naravno, mislili da isprobava stvari. Izišla je iz kabine i otišla iz radnje, a koleginica koja je primetila da devojka nije iznela stvari koje je isprobavala, otišla je da ih pokupi. Kad je ušla u kabinu, gotovo se onesvestila od šoka – ugledala je izmet posred farmerki – prepričala je sagovornica i dodala da se koleginica javila obezbeđenju, ali devojku nisu uspeli da nađu, jer je već izašla iz tržnog centra.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *