PRIČA KOJA NIJE NI ZA FILM Nestala je pre 15 godina kada je bila dete (13), a sada je pronađena U RUPI u pećini

Uzalud su godinama tragali za njom

Zvaničnici Indonezije pronašli su devojku koja je nestala 2003, kad je imala svega 13 godina, u rupi između stena poput pećine, u kojoj je živela pod kontrolom 83-godišnjeg seoskog šamana. Pre 15 godina roditelji su svoju ćerku, identifikovanu samo kao H.S. (28), odveli kod šamana Džaga radi tretmana i ostavili je. Džago je kasnije tog dana rekao roditeljima da je devojčica otišla da nađe posao. Uzalud su tragali za njom.

Prošle su godine, a sada je policija na dojavu došla u selo Galumpang u centru ostrva Sulavesi, gde su pronašli sada 28-godišnju H.S. u pećini blizu Džagove kuće, u kojoj je šaman devojci čak postavio nekoliko komada nameštaja.

– Našli smo žrtvu u jami između stena – rekao je predstavnik lokalne policije.

Policija je saznala za devojku od komšije šamanovog sina, koji je oženjen sestrom H.S. Sestra je navodno znala gde je H.S. i ćutala je, sve dok se jednom nije posvađala sa mužem oko toga. Komšije su čule svađu i pozvale policiju.

Šef policije Tolitolija Ikbal Alkudusi rekao je da se sumnja da je Džago držao devojku zbog svojih seksualnih potreba.

– Džago tvrdi da ju je držao zatočenu kao prinos duhovima – dodao je Alkudusi.

H.S. je rekla policiji da joj je u periodu zatočeništva nekoliko puta izostala menstruacija i da bi joj šaman onda davao napitak da abortira.

Zvaničnici su rekli da se devojka plašila da pobegne zbog duhova. Jedan od lokalnih stanovnika, Sugeng, rekao je da je Džago prevario H.S. obećanjem da će je udati za duha, dok drugi duh čuva pećinu u kojoj ju je držao, kako bi je sprečio da pobegne, prenosi “Džakarta post”.

– Žrtvi je ispran mozak – rekao je Sugeng.

H.S. će morati da prođe kroz lekarske preglede, a zvaničnici smatraju da joj je, nakon 15 godina zatočeništva i silovanja, potreban i psihijatar.

Džago je optužen za silovanje devojke tokom zatočeništva i preti mu 15 godina zatvora.

Policija je navela da je šaman dobro poznat u selu po svojim tradicionalnim metodama lečenja i da su ga seljani često konsultovali u vezi sa bračnim ili poslovnim problemima.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *