Porodjaj kuci

Porodila se sama kod kuće STOJEĆI U KUPATILU i sve to slikala: Fotografija je ODUŠEVILA SVET

Prvi porođaj u bolnici za nju je bio traumatičan pa je Marisa Hakel iz Ohaja odlučila da rodi svoje drugo dete kod kuće – i iskustvo podelila sa svetom.

Postoje brojne priče na temu teškog porođaja. Problemi s epiduralnom, carski rez, neizdrživi bolovi su samo neki od njih. Nakon što je proživela traume u bolnici pri prvom porođaju, Marisa Hakel je odlučila – rodiće drugo dete kod kuće.

Kada je Marisa podelila sliku sebe i svoje upravo rođene bebe na Fejsbuku, priča ove snažne Amerikanke je postala viralna.

– Nisam imala tako dobro iskustvo pre tri godine kada sam rodila u bolnici. Osoblje me napadalo jer nisam želela epiduralnu, a za vreme samog porođaja su me prisilili na to. Isto tako, naterali su me da legnem na leđa i pritiskam prilikom porođaja. Završila sam s povredama i šavovima – napisala je u svojoj objavi.

Poučena strašnim iskustvom i u dogovoru sa suprugom, Marisa je odlučila da rodi kod kuće bez stručne pomoći, i ni u jednom trenutku nije posumnjala u svoju odluku.

Uprkos tome što su trudovi došli 2 nedelje kasnije od predviđenog, nije paničila zbog porođaja kod kuće.

– Jedva sam čekala da počnu trudovi, toliko sam bila uzbuđena. Odnos koji imam sa sopstvenim telom je ono što me držalo pozitivnom. Znala sam da uprkos te dva nedelje koje su prekoračile planirani termin, da će mi moje telo javiti kada je spremno – rekla je.

Koliko je tačno porođaj trajao ni sama Melisa ne zna, ali misli da je bilo nekoliko sati. Kada su kontrakcije počele, muž je sve vreme bio uz nju.

– Kada sam imala potrebu da guram, pokušala sam da ostanem na krevetu, ali mi se to učinilo previše neprirodno. Objasnila sam svom suprugu o čemu se radi i odveo me do toaleta. Pustila sam telo da samo počne, a ja sam sela na wc šolju. Suprug me upozoravao da ako previše budem gurala, da bi dete moglo da udari glavom o ivicu šolje ili još gore, da upadne.

Zatim je Marisa ustala sa šolje i objasnila suprugu da želi da rodi stojeći, na šta je on pomislio da je potpuno poludela. I zaista, Amerikanka je pustila da telo do kraja istisne dete, a njen suprug je mahnito počeo da slika.

– Nikad se u životu nisam osećala snažnije – zaključuje Marisa Hakel.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *