Pica

PIZZU JEDEMO POTPUNO POGREŠNO: OVO JE PRAVI I JEDINI NAČIN KAKO SE JEDE!

Pizza je jelo koje se jede na ulici, u restoranima, na utakmicama, u kolima i nije važno kako se jede, samo da što prije uzmete zalogaj i osetite okus italijanskog specijaliteta. Stručnjaci pak kažu da nije svejedno kako ćete pizzu jesti.

Stefano Siren, vlasnik restorana koji je proglašen za najbolji australijski restoran na pizza svetskom tamičenju u Italiji 2017. godine, objasnio je koji je jedini pravi metod jedenja pizze. Iznenadiće vas.

Da bismo bili siguni da sadržaj neće iscuriti, vlasnik picerije u Sidneju kaže da bi trebalo da preklopimo picu prije nego što je savijemo u oblik novčanika.

– U suštini, treba da pritisnete ivice pizze, da se leva i desna strana dodiruju jer je sočnost osnova napoletana pizze. Nikada hrskavost, rekao je majstor za pizzu. Preklapanje je metod po kome se, prema njegovim rečima, jede pizza u Napulju. To je, kaže, bila ulična hrana, gotovo kao sendvič, pa je metod “portafoglio” – novčanik, pravi način kako se ona jede”.

Umesto da se pica seče na jednake komade, treba da je saviti da fil ostane na predviđenom mestu i da se oseti punoća okusa.

Presavijte pizzu na pola, pa još jednom, da dobijete novčanik.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *