LJubavni saveti

Ovo su NAJGORI ljubavni saveti IKADA

Pre nego što uvažite bilo čiji savet, budite svesni da ste vi taj na kojem je odluka.

Pronaći partnera nije lako, a dobrog još teže. Saveti za zabavljanje i održavanje odnosa svuda su oko nas – na internetu, u časopisima i na televiziji, a svojim instrukcijama “bombarduju” nas i članovi porodice i prijatelji. Ali, samo zato što vas je neko savetovao u ljubavi, ne znači da je taj savet vredan. Čak i kad vam neko iskreno želi dobro, ne može uvek znati ili razumeti sva dešavanja u vašem životu.

Ipak, pre nego što uvažite bilo čiji savet, budite svesni da ste vi taj na kojem je odluka.

I dok neki loši saveti mogu biti smešni, drugi mogu naneti ozbiljnu štetu, a svaki će vas podsetiti da verujete svojim instinktima. Sada je “Bastl” objavio listu najgorih saveta za ljubav, prema oceni više stručnjaka.

1. Ne odgovarate odmah na poruku – često će vam reći da sačekate nekoliko sati da ne bi ispali “previše dostupni”. Takođe možete ispasti slabo zainteresovani.

2. Godine su isto što i zrelost – treba li uopšte komentarisati savet tipa: “On je 8 godina stariji, a ti si uvek bila detinjasta, bićete dobar par”? – pita seksolog dr Marta Tara Li.

3. Ponašaj se kao da ti nije stalo – ovo je jedan od najčešćih loših saveta. Naravno da nećemo proganjati osobu koja nam se dopada, ali ćemo dati jasno zeleno svetlo da smo zainteresovani.

4. Pokaži svoju najbolju stranu – prikaz idealističke verzije sebe može nam naneti štetu ukoliko veza potraje pa istina ubrzo ispliva na površinu. Želite da vas partner prihvati zbog onoga što jeste, vaše stvarne ličnosti, a ne zbog onog što se pretvarate da jeste.

5. Laganje na sajtu za zabavljanje je OK – čak i neki stručnjaci smatraju da su male laži u redu. Pravdanje time da “svi lažu” nije put uspeha, poručuju stručnjaci. Jednom kad vas uhvate u laži, sve drugo što kažete dovodiće se u pitanje.

6. Samo budite ono što jeste – ovo je više savet za stidljive osobe, pa ako ste dugo sami ili nailazite na pogrešne partnere – ovaj savet neće funkcionisati. Radite na sebi kako bi mogli da nađete partnera koji vam najviše odgovara.

7. Znaćete kad dođe taj trenutak – kao da se očekuje da osoba odmah prepozna pravog partnera tako što oseti “leptiriće u stomaku”. Ekspert Sendi Vajner kaže da su ti “leptirići” u stvari znak požude, a ne kompaktibilnosti.

8. Ne budite laki za osvojiti – ovo samo može da vas učini neosvojivima i nema nikakvu svrhu. Ako vam se neko sviđa, dajte mu znak. Ako vam se ne sviđa, takođe joj/mu dajte to do znanja. Sve drugo je gubitak vremena.

– Ne igrajte igru, samo budite iskreni – kaže stručnjak za veze Džastin Lavel.

9. Morate osetiti varnice – to stvarno nije istina. Iako se većina “varnica” povezuje sa snažnom fizičkom privlačnošću, nije sve u tome. Postoji mnogo drugih znakova koji govore o kompaktibilnosti s nekim. Ljudi se – osim na fizičkom – povezuju i na mentalnom i emotivnom nivou, pa nemojte očajavati ako ne osetite varnice.

10. Čekajte tri dana da pozovete i seks na 3. sastanku – ako želite da pozovete osobu 10 minuta nakon sjajnog sastanka – uradite to! Pratite svoje instinkte i ne stavljajte se u vremenske rokove i druge kalupe koje vam je naveo neko pre mnogo godina.

11. Budite misteriozni – igre su za decu. Nema mesta za misteriju u odraslom, zrelom odnosu.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *