Ubica

OVAJ MLADIĆ JE NA KORAK OD OGROMNOG NASLEDSTVA: 44 miliona ga je čekalo, a onda je isplivala na videlo njegova jeziva prošlost

Nejtan Karman, mladić iz Vermonta, naslednik je čak 44 miliona dolara, ali da bih ih dobio mora da dokaže da nema nikakve veze sa misterioznom smrću majke i dede koga bi trebalo da nasledi.

Tužbu su podnele njegove tri tetke, koje veruju da Nejtan stoji iza smrti članova porodice, i imaju nekoliko razloga za to.

Tetke ga optužuju da je ubio dedu po majci, milionera Džona Čakalosa, koji se bavio izgradnjom stanova. Čakalos je pronađen mrtav, sa četiri metka u glavi i leđima 2013. godine.

Slučaj nije rešen, a postoje posredni dokazi koji ukazuju na 22-godišnjeg Nejtana. Na primer, policija je otkrila da im mladić nije rekao za svoju pušku vrednu 3.000 dolara, koja koristi metke istog kalibra kao ona iz koje je pucano na 87-godišnjeg Čakalosa. Karman je rekao policiji da je zaboravio na pušku i da ju je zagubio.

Njegova majka Linda (54) je umrla pod misterioznim okolnostima kad je sa Nejtanom isplovila sa Roud Ajlenda u septembru 2016. Njih dvoje su planirali da pecaju. Sedam dana kasnije, pronađen je njihov čamac, a preživeo je samo Nejtan.

Misteriozne smrti

Pre nego što su isplovili brodićem “Čiken poks” na pecanje, Linda je poslala SMS porodici da će se vratiti sa Nejtanom ujutro. Kad se to nije dogodilo, porodica je obavestila Obalsku stražu. Počela je potraga. Brod je bio opremljen komunikacionom opremom i GPS-om, međutim nestao je bez traga.

Onda je posada broda “Orijent Laki” primetila crveni čamac. Kad se ukrcao, Nejtan je rekao da je sa majkom pecao u kanjonu Blok kada se čuo čudan zvuk u motoru.

“Pogledao sam i video vodu koja je navirala. Nosio sam vreće da popunim rupe, kad je brod ispod mene propao. Video sam potom čamac, ali ne i mamu. Jeste li je našli?”, upitao je on javljajući se Obalskoj straži.

Svedoci kažu je mladić pronađen u iznenađujuće dobrom stanju nakon što je nedelju daa lutao morem. Nejtan ipak tvrdi da nije odgovoran za smrt majke.

Njegova priča je, međutim, samo otvorila pitanja. Zašto nije pustio signal za pomoć? Zašto Obalska straža nije pronašla nijedan deo olupine? Zašto Linda nije uspela da uđe u čamac?

Sumnjičave su i tri Lindine sestre, koje su podigle tužbu protiv Nejtana kako bi ga sprečile da nasledi dedino bogatstvo. Godinama je mladić ispoljavao problematično, čak neprijateljsko ponašanje ka majci, vikao je na nju i zbog sitnica.

Takođe, tu je i činjenica da je Nejtan, sada kad nema Linde, jedini naslednik dedinog bogatstva vrednog 44 miliona dolara, pa postoji sumnja da je mladić ubio dedu, a potom i majku kako bi se domogao novca. Osim što je deda ubijen istim modelom oružja kakvog ima Nejtan, mladić je poslednji koji je dedu video živog.

Takođe, policija je u njegovom stanu pronašla poruke sa detaljima o “improvizovanim eksplozivnim napravama” i snajperima. Komšije su rekle policiji da je “Nejtan bomba koja samo čeka da eksplodira” i zovu ga “dečakom ubicom”.

Problematičan od detinjstva

Karmanu je dijagnostikovan Aspergerov sindrom i, uprkos teškoćama tokom odrastanja, njegov odnos sa dedom je bio dobar. Za majku se to baš i nije moglo reći. Kad je Nejtan krenuo u srednju školu, otuđio se od majke. Besneo je kad se stvari ne bi odvijale kako on želi – jednom je bacio tacnu sa kolačima na zid nakon što ih je Linda pregorela.

Na Noć veštica 2009. jedan roditelj je prijavio da Nejtan umesto slatkiša deli kese pune ribljih iznutrica. Sledeće godine, kad je želeo da se iseli iz porodične kuće, majka mu je ponudila kompromis. Dozvolila mu je da ostane u prikolici na prilazu kući. Njihov odnos je, međutim, bio sve gori, kad je Nejtanov prijatelj Kruz umro.

Prestao je da razgovara sa majkom i komunicirao je sa njom isključivo putem pisanih poruka. Plan da baci Kruzov pepeo je odložen jer je Nejtan pretrpeo psihotičnu epizodu u školi. Nazvao je zamenika direktora škole “satanom”, a njegovog sekretara “agentom đavola”. Nejtanova majka je rekla da je takvo ponašanje obično bilo rezervisano za nju.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *