20 deteta

Ova porodica ima 20 dece i sve su ih odveli u Diznilend sa samo jednom platom. Svi se pitaju kako je to moguće!

Najbrojnija britanska porodica otputovala je na Floridu u Diznilend, a mnogi su se pitali kako su to mogli da priušte sa samo jednom platom.

Sju (42) I Noel (46) Redford iz Lankašira najavili su gostujući na Kanalu 4 da će svu svoju decu, uzrasta od tri meseca do 28 godina, povesti na odmor u Diznilend na Floridu i da će put organizovati u znak proslave 25 godina braka.

Gledaoci su, međutim, ostali da se pitaju koliko bi takav put koštao i da li su Redfordovi možda tajni milioneri.

Međutim, tata Noel zarađuje nešto više od 50.000 funti godišnje kao vlasnik kompanije koja proizvodi pite, dok mama Sju ne radi, već brine o deci. Par još ističe da na ime dečjeg dodatka primaju samo 170 funti nedeljno. Ovakav odmor iz snova za porodicu sa toliko članova bi koštao oko 20.000 funti.

“Ne mogu ni sebi da priuštim put na Floridu, a ne za još 20 osoba”, glasio je jedan komentar.
I dok se većina bavila cenom takvog puta, drugi su pohvalili par na naporu koji ulaže u roditeljstvo.

Jedna majka je napisala: “Let sa dvoje dece mi je veoma naporan, ne mogu ni da zamislim da putujem sa 20. Ova žena je moj heroj”.

Par se upoznao kada je Sju imala sedam godina, a svoje prvo dete Krisa rodila je sa samo 14 godina. Oni su tada odlučili da zadrže bebu, jer su oboje po rođenju dati na usvajanje. Kupili su svoj prvi dom i venčali se, a kada je Sju imala 17 godina, dobili su drugo dete, Sofi. Nakon toga su izrodili još 18 dece, a sada ističu da je Arči definitivno njihovo poslednje dete.

U međuvremenu su postali baba i deda, jer se njihova ćerka Sofi porodila.

Porodica živi u velikoj kući u viktorijanskom stilu, koja je stajala od 240.000 funti i koju su kupili pre 13 godina. Ponosni su što ne otplaćuju nikakav kredit. Svake godine uživaju i na odmoru u inostranstvu. Oni troše 300 funti nedeljno za kupovinu hrane. Za dečje rođendane imaju budžet od 100 funti za poklone, dok za Božić izdvoje između 100 i 250 funti.

Noel je imao vazektomiju tokom devete trudnoće svoje žene, ali su nakon toga odlučili da imaju više dece pa se ponovo podvrgao operaciji kako bi ipak dobili još naslednika.

U 2013. godini, par je glumio u emisiji Kanala 4, “16 Kids and Counting” koja je snimana u njihovoj kući sa deset spavaćih soba.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *