Otac i sin

Njegov sin imao je tešku operaciju sa samo tri meseca: Ono što je on uradio, oduševilo je SVET!

Da roditeljska ljubav nema granice, dokazao i jedan tata iz Kardifa. Ričard Dejvis želeo je da svom sinu pokaže da će uvek biti uz njega, pa je uradio nešto krajnje neobično – istetovirao na svojim grudima ožiljak kakav njegov sin ima na svojim nakon teške operacije srca.

Nataši i Ričardu, roditeljima malog Bobija, lekari su u dvadesetoj nedelji trudnoće saopštilin da njihova beba pati od trikuspidalne atrezije. Reč je o retkoj urođenoj mani koja se manifestje tako što, jednostavno rečeno, postoji problem u kretanju krvi iz desne pretkomore u desnu komoru.

– Naš svet se srušio. Niko od nas nije znao za te defekte niti šta oni znače za naše dete. Date su nam tri opcije: operacija nakon rođenja, pomoć u brizi za Bobija kad se rodi kako bi prirodno živeo koliko dugo može i okonačanje trudnoće – ispričala je Nataša.

Nataša i njen suprug nisu želeli da odustanu od borbe za svoje dete, pa su ostatak trudnoće brižljivo održavali.

– Bobi se rodio dobrog stanja, uprkos svim problemima, sa normalnom težinom i mogao je sam da diše. Zahvaljujući stabilnom stanju, doktori su dopustili da Bobi ide sa nama kući, jer se pokazalo da operacije nije hitno potrebna. Pre povratka u bolnicu proveli smo tri meseca zajedno kod kuće – ispričala je mama.

Operacija je prošla odlično, ali je malenom Bobiju ostao veliki ožiljak na grudima Malena za zdravlje, ali njegov tata odlučio je da mu na simboličan način pokaže da će uvek biti uz njega da mu pomogne i zaštiti ga.

Otišao je kod majstora za tetovaže i uradio tetovažu identičnu ožiljku kakav će njegov sin ima nositi do kraja života.

– Jedna osoba bez koje Bobi i ja ne bismo mogli da prođemo kroz sve ovo je moj muž Ričard. Njegova stalna podrška mi je dala snagu i srećna sam što ga imamo. Tetovaža Bobijevog ožiljka će mog sina zauvek podsećati da nije sam, i mi ćemo biti uz njega do kraja – izjavila je Nataša.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *