Inteligentne zene

NAUČNICI TVRDE: Inteligentne žene imaju jednu ODVRATNU naviku, DA LI SE PREPOZNAJETE?

Naučnici sa Univerziteta Ročester otkrili su u istraživanju koje se bavilo proučavanjem ponašanja da postoji jedna stvar koju inteligentne žene naročito često rade

Po prvi puta u poslednjih stotinu godina, žene imaju bolje rezultate na IQ testovima, tvrdi James Flynn, svetski autoritet u području takvih testiranja.

Pregledao je testove inteligencije u zemljama zapadne Europe, SAD-a, Kanade, Novog Zelanda, Argentine i Estonije te otkrio da je inteligencija znatno porasla, a naročito kod žena. Do sada je uvek koeficijent inteligencije kod muškaraca bio bolji u proseku za pet bodova, no danas to više nije slučaj.

To je posledica modernog života, jer složenost današnjeg sveta zahteva da se naš mozak prilagodi zbog čega IQ raste – kaže Flynn.

IQ testovi širom zapadne Europe, Kanade, SAD-a i drugih razvijenih zemalja otkrivaju porast inteligencije ljudi, no ona kod žena raste brže zbog multitaskinga.

Naučnici sa Univerziteta Ročester otkrili su u istraživanju koje se bavilo proučavanjem ponašanja da postoji jedna stvar koju inteligentne žene naročito često rade. A baš i nije odraz lepog vaspitanja.

Naime, oni tvrde da je napad besa ispraćen sočnim psovkama znak nadprosečne inteligencije kod žena!

Istraživanja su pokazala da inteligentne žene češće psuju i govore proste reči od onih koje imaju niži koeficijent inteligencije, a tvrde i da je psovanje dobro i za fizičku formu i poboljšanje izdržljivosti.

Slažete sa ovakvim mišljenjem?

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *