Najbolji recepti, Brzi recepti, Laki recepti, Video recepti, Kolaci, Torte, Peciva, Hrana

Dijeta

IDEALNA DIJETA ZA ONE KOJIMA JE NAJTEŽE DA SMRŠAJU: Kilogrami se tope kao od šale, samo SVAKI DAN poštujte ovaj JELOVNIK!

Zelena dijeta topi kilograme onima kojima je najteže da smršaju. Glavne namirnice potrebne za ovu dijetu su voće, povrće i integralne žitarice.

Vitamini, minerali i ostali nutrijenti, kojima je bogata hrana koja mora da se konzumira u ovoj dijeti, oslobađaju organizam od toksina i omogućavaju zdravo mršavljenje. Svaki dan se jede više-manje po istom rasporedu, ali je vrlo važno da se kombinuju različite namirnice. Kada se probudite, prvo popijte čašu voćnog soka.

Primer jelovnika

Doručak: Sveže voće

Međuobrok: Sveže povrće (salata), tost od integralnog brašna ili supa (pileća, juneća) ili čaša mleka

Ručak: Sveže povrće i krompir ili umesto krompira možete da jedete pirinač ili komad sira

Večera: Mešana salata.

Napomena: Krompir se uvek jede sa salatom. Voće nemojte da kombinujete ni sa čim drugim i nemojte ga jesti odmah nakon drugih namirnica, a najbolje je na prazan želudac. Nakon zelenog povrća sačekajte najmanje 30 minuta, a posle krompira i pirinča treba sačekati najmanje 3 sata pa tek onda jesti voće. Mleko takođe ne sme da se kombinuje s drugim namirnicama.

More from Najbolji recepti

Snižava holesterol, jača srce, poboljšava pamćenje: Evo zašto svaki dan treba da pojedete kašiku meda!

Med

Osim toga, med sadrži sastojke koji su dokazano delotvorni u snižavanju rizika od pojedinih tipova kancera, ublažiće simptome prehlade i gripa zahvaljujući antibakterijskim svojstvima Med je jedno od “čuda prirode”, pun enzima i nutrijenata koji obezbeđuju toliko pozitivnih efekata po … read more