Prirodni antibiotik biljka

Najbolji prirodni antibiotici

Svi smo upoznati sa time da preterano koriščenje abtibiotika nije dobro. Vremenom organizam razvija optornost na antibiotike. Naše bake su u vremenu kada nisu postojali antibiotici koristile sastojke koje su pronašle u prirodi i tako lečile bolesti, kijavice, prehlade, grip…

Predstavljamo vam 10 najjačih prirodnih antibiotika

Seme grejpa

Najnovija istraživanja su pokazala da seme grejpa pomaže da se pobede 800 vrsta bakterija i virusa.

Echinacea

Ova biljka je jedan od najačih antivirusnih i antibakterijskih lekova. Pre primene je potrebno savetovanje sa fitoterapeutom kako bi vas uputio u kom obliku da se konzumira Echinacea jer se na tržištu nalazi mnogo proizvoda koji sadrže samo malo ili ni malo aktivnih sastojaka.

Kiseo i svež kupus

Kiseo, ali i svež kupus su puni Vitamina C i dosta pomažu varenje. Pomažu u stvaranju dobrih bakterija u crevima. Snaga našeg imuniteta polazi iz creva pa ne treba da čudi zašto je kupus na vrhu liste najjačih antibiotika.

Beli luk

Čim osetite da vas “hvata” grip, prehlada ili kijavica uzmite sveži beli luk, može i u tabletama i u korenu sasečite bolest.

Origano i njegovo ulje

Origano se koristi u borbi protiv infekcija, gljivica i parazita u crevima.

Domaće jabukovo sirće

Ovo sirće se zove i “Pokretač organizma”. Ima dobra antiseptična i antibakterijska svojstva.

Kurkuma

Ovu biljku možete konzumirati svakog dana. Odlična je u borbi protiv virusa i bakterija.

Fermentirana hrana

Domaći kiseli krastavčići, probiotički jogurt, nepasterizovani kupus, sve ovo obnavlja i pozitivno utiče na crevnu floru, štiti organizam od ćelija raka i održava organizam jakim i čini ga otpornim na razne infekcije.

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje je odlično protiv virusa i bakterija. Pored toga odlično je za kontroli helesterola, poboljšava rad hormona.

Med

Premalo je prostora da se napišu sve blagodeti meda. Dovoljno je da svako jutro započnete sa jednom kašičicom meda i imaćete jako i zdravo telo otporno na viruse, bakterije, infekcije…

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *